Wielrennen Valencia, Benissa Valle d´Ebo

Wielrennen Valencia Benissa Valle d'Ebo

Route Benissa – Pego – Vall Alcala – Valle d’Ebo – Pego – Benissa, een mooie trip tijdens wielrennen Valencia

Deze rit start in Benissa en is van een zware moeilijkheidsgraad vanwege het aantal kilometers en het verschil in hoogtemeters. De etappe is 110 kilometer lang en er worden 2900 hoogtemeters bij elkaar gefietst. Met de fiets in de auto wordt er vanaf Refugio Marnes naar beneden gereden en wordt er geparkeerd in Benissa.
Het eerste gedeelte van deze route gaat via Senija, Llíber, Xaló en Alcalalí. Hier is dit stuk beschreven. Eenmaal aangekomen in Alcalalí is er ongeveer 12 kilometer afgelegd, hier wordt de richting van Orba aangehouden. Vervolgens wordt er via Tormos, Sagra de weg richting Pego, de CV-715 vervolgd, hier is dit deel van de route reeds beschreven. Na ongeveer 28 kilometer te hebben gefietst (en nog net voordat de plaats Pego echt wordt binnengereden) wordt er links afgeslagen, op de plaats waar er een droge rivierbedding ligt, de naam van de straat waar er wordt afgeslagen is de Avenida Illustrat Joan Sala. Deze weg wordt vervolgd richting de Avenida Blasco Ibañez en wanneer de CV-700 opdoemt wordt daar wederom de linkerafslag genomen.

Wielrennen Valencia of beter gezegd in ´La comunidad Valenciana´ het hele jaar door een goed idee!

Wielrennnen Valencia; Vanaf hier begint een klim van meer dan 25 (!!) kilometer lang. De klim is echter zeker doenlijk vanwege het geleidelijke stijgende karakter. Daarnaast is dit een prachtige weg om te rijden, er is haast geen verkeer en de natuur is prachtig. Tevens worden er allerlei pittoreske dorpjes en gehuchten gepasseerd: Benirrama, Beniali, Benissivà, La Carroja, Patro. In dit laatste dorpje wordt er in deze beschreven rit gekozen om de CV-714 een stukje te volgen alvorens de CV-700 weer te nemen. Tijdens dit stuk ligt aan de rechterhand de Sierra de Gallinera en aan de linkerhand de Valle de Alcala.

Wielrennen Valencia; De CV-700 wordt vervolgd tot net voor het dorpje Margarida waar de CV-712 wordt genomen richting Vall d’Ebo. Vanaf Margarida is het ongeveer 4 kilometer rijden naar het dorpje Alcalá de la Jovada. Aan het begin van dit plaatsje zit een fijn restaurant (ter hoogte van de camping) waar er gepauzeerd kan worden.
Na het dorpje Alcalá de Jovada is het een ongeveer 10 kilometer lange afdaling naar de plaats La Vall d’Ebo. Na dit dorp moet er nog een pittig klimmetje worden opgereden, maar bovenaan ligt de beloning; een mirador (uitzichtpunt) over de prachtige Barranco de Infierno (De helse vallei). Vanaf dit punt volgt een heerlijke afdaling met goed asfalt en glooiende bochten, beneden wordt er op de CV-715 nu rechts afgeslagen en wordt dezelfde weg terug ingezet via Sagra, Orba, Alcalalí en uiteindelijk Benissa.

Geniet van deze mooie rit tijdens Wielrennen Valencia