Contact

Contact gegevens van B&B en ecolodge Spanje Refugio Marnes

Ons adres

Refugio Marnes
Ptd Marnes 20115
03720 Benissa, Alicante, Spain (dit is een postadres, gebruik dit adres niet om ons te vinden)

Google maps: 38.682361, -0.025924
GPS coördinaten: N 38 40.942 W 0 01.555

www.refugiomarnes.com
+34 966181040 / +34 637063003 / +34 629874489
[email protected]

Hoe komt u naar Refugio Marnes

De meest voor de hand liggende manier om hier te komen is een vlucht boeken via internet. Alicante en Valencia zijn de dichtstbijzijnde luchthavens om te landen. Transavia en Vueling hebben regelmatig goede aanbiedingen naar beide plaatsen. Afhankelijk van uw woonplaats kan ook vertrek vanaf Rotterdam, Eindhoven, Brussel of Düsseldorf interessant zijn. Easy Jet, Air- Berlin, Ryan Air, Virgin etc. stunten vaak met ongelooflijk lage prijzen. Op de luchthaven (of vooraf via internet) kun je een auto reserveren en vanaf beide richtingen is het dan ongeveer 5 kwartier rijden naar Refugio Marnes.
Uiteraard kunnen wij ook de huurauto verzorgen. Neem hiervoor tijdig contact met ons op.
Je kunt natuurlijk ook met eigen auto naar Spanje rijden: de afstand bedraagt gemiddeld zo´n 2000 kilometer. Voor routes kun je terecht bij de ANWB of op een van de vele routeplanners via internet. Vliegt u vanaf Schiphol kijk dan eens op de site van parkos.nl en zoek een voordelige parkeerplek voor lang parkeren.

Route:

Route: Vanaf de luchthaven Alicante: neem de snelweg AP-7 richting Valencia. Na het betalen van de tol neem je afslag 63 Benissa/Teulada/Gata de Gorgos. Aan het einde van de afrit neem je de N332 richting Calpe: deze leidt je door Benissa. Direct na Benissa: afslag rechts richting Jalon/Xaló en Alcalali. Na ongeveer 100 meter kom je op een viersprong: steek hier schuin over in de richting Sierra de Bernia/Pinos. Deze weg (CV749) ongeveer 8 kilometer blijven volgen -het is een kleine bergpas- totdat je in Pinos aankomt met aan de rechterhand een klein restaurant genaamd “Restaurante Pinos”. Dezelfde weg blijven volgen tot je na plm 1500 meter over een brug met blauwe leuningen rijdt. Nu direct na het passeren van deze brug rechts omhoog. Deze weg even volgen tot aan de linkerkant een huis, omringd door amandelbomen, opduikt. Na dit huis staat weer een bord ´Refugio Marnes´: hier linksaf en de weg volgen. Welkom!.

Vanuit Valencia (het vliegveld, maar ook als je vanuit Nederland met de auto komt): Neem ook de tolweg, de AP-7 richting Alicante. Let er wel op dat het de route ´por la costa´is: dit staat duidelijk aangegeven en voorkomt een lange omweg door het binnenland! Eveneens wordt hier de snelweg verlaten via afslag 63; deze heet nu Benissa/Teulada/Calpe. De rest van de route is zoals hiervoor beschreven.

Je kan de beknopte route (alleen afstanden en rechts links instructies)  ook downloaden als PDF

Bekijk routebeschrijving vanuit Alicante Airport (download).
Bekijk routebeschrijving vanuit Valencia Airport (download).

Ligging

sinasappel teelt rond AlicanteRefugio Marnes ligt in de provincie Alicante aan de Costa Blanca, in de Sierra de Bernia. 8 kilometer (15 autominuten) vanaf de hoofdweg van Benissa naar Calpe (de N332) en ongeveer 55 autominuten vanaf Alicante. Valencia ligt in tegenover gestelde richting op iets meer dan 1 uur rijden. De dichtst bij gelegen stranden liggen op 30 autominuten afstand.

Volgens de World Health Organisation heeft deze omgeving het gezondste klimaat van Europa. Een gemiddelde van 17 graden in Januari is natuurlijk niet gek, ook in de winter kunnen de temperaturen gedurende de dag oplopen oplopen tot 20 graden.

De ‘biologische’ winter duurt hier maar zo’n goede 3 maanden en het voorjaar start met de bloei en het uitlopen van de amandelbomen in februari.

‘Sierra de Bernia’ is een kleine bergketen die zich landinwaarts uitstrekt tot 20 km in het binnenland van de Costa Blanca, niet aangetast door massatoerisme en op dit moment al grotendeels beschermd gebied.

In dit gebied vindt u een enorme rijkdom aan fauna: wilde zwijnen, vossen, genetkatten (kat/marterachtige), marters, hermelijn en wezel. Verschillende soorten reptielen en een enorme rijkdom aan zangvogels, uilen, valken, buizerds en andere grote roofvogels.

de olijf is onlosmakelijk verbonden met SpanjeFlora: Naast de olijf, amandelboom en algarobo (johannesbroodboom) en de schijf- of vijg-cactus wordt de omgeving gedomineerd door pinos (grove den). De oorspronkelijke begroeiing cactuseik en kurkeik zijn hier ook nog te vinden. Afhankelijk van de tijd van het jaar geven kruiden zoals: venkel, rozemarijn, kamille, thym en lavendel de voor hier zo typische kruidige lucht.

Het voorjaar start met de bloei van de amandelboom die enorm rijk is, daarna is het een bloemenzee, tot half juli. Er is een tweede bloei en groeiperiode na de eerste regenval in het najaar.

In het nabijgelegen buurtschap Pinos bevinden zich twee restaurantjes en een kerkje. In het iets verder gelegen Bernia nog eens drie restaurants (alles op slechts 10 autominuten).

Binnen 15 minuten bent u als u wilt in de bewoonde wereld.

Jalon en Benissa zijn de dichtstbijzijnde dorpen. Valencia en Alicante zijn de dichtst bij gelegen steden en beiden zeker een bezoek waard.