Fietsvakantie Spanje

Of je nu van mountain biken houdt of dat wielrennen je passie is, de Marina Alta regio biedt je een super locatie om te fietsen in Spanje met spectaculaire routes. Variërend van vlakke kustroutes, langs prachtige plaatsjes, tot zware cols.

Fietsen in Spanje, Wielrennen:

Video afdaling van GuadalestWielrennen is een zeer popluaire sport in dit deel van Spanje. De Vuelta heeft vaak een etappe door de Marina Alta en een aantal pro-teams houden hier hun winterkamp. Hierdoor kun je uitstekend materiaal huren en zijn er begeleide tochten. En, wel zo belangrijk, de andere weggebruikers zijn gewend aan renners, en houden er rekening mee. Als je gewoon wilt genieten van het landschap van de Costa Blanca, probeer dan eens een 15 kilometer afdaling naar de kust, kijk rond in de mooie kustplaatsjes, neem een biertje en wij halen je op en brengen je terug naar onze accommodaties, kom fietsen in Spanje!

Fietsen in Spanje, Mountainbiken;

Video afdaling Marina AltaRefugio Marnes is een prachtige plek voor mountainbikers. Je kunt zo uit je accommodatie op de mountainbike stappen en aan de slag gaan. De Sierra de Bernia biedt veel trails om te ontdekken, variërend van geitenpaden tot dirt-roads. Bijvoorbeeld deze 5 km off-road trail gaat van Refugio Marnes naar de CV749 en dan omhoog naar Restaurant Bon Vent bij Bernia. Hier vind je een aantal uitdagende paden, en moe gereden, een prachtig uitzicht met een lekker maal.

Meer info over fietsen in Spanje

Als je geen eigen uitrusting hebt, kun je deze huren in Calpe. Of wij kunnen het voor je regelen. Je hebt een helm en een eerste hulp kit nodig. Op langere routes moet je, zeker in de zomer, genoeg water of energie drankjes meenemen en genoeg te eten.

Websites met meer informatie zijn natuurlijk onze eigen pagina met fietsroutes en dan verder;