Fietsvakantie Spanje

Plan je fietsvakantie in Spanje en nog beter, aan de Costa Blanca!

Of je nu van mountainbiken houdt of dat wielrennen je passie is, Spanje en vooral onze regio aan de Costa Blanca biedt je een super locatie voor je fietsvakantie in Spanje. Deze omgeving heeft spectaculaire routes, variërend van vlakke kustroutes langs prachtige plaatsjes. Waarnaast je ook voor zware en minder zware cols kan kiezen in de bergachtige provincie Alicante.

Bij Agriturismo Refugio Marnes verblijven regelmatig fietsende families en vriendengroepen, die behalve dat ze graag fietsen, ook  graag op een mooie plek vakantie willen vieren. Refugio Marnes is een Agriturismo of Casa Rural zoals dat in Spanje heet,. Dat betekend dat het landelijk is gelegen in de bergen van Alicante. Toch ben je binnen 20 minuten aan de levendige Costa blanca, wij zeggen ´the best of both worlds´

Fietsvakantie Spanje en aan de Costa Blanca

Een fietsvakantie in Spanje, Wielrennen

Wielrennen is een zeer populuaire sport in dit deel van Spanje. De Vuelta heeft vaak een etappe door de Marina Alta en een aantal pro-teams houden hier hun winterkamp. Hierdoor kun je uitstekend materiaal huren en zijn er begeleide tochten. En, wel zo belangrijk, de andere weggebruikers zijn gewend aan renners en houden er rekening mee. Als je gewoon wilt genieten van het landschap van de Costa Blanca, probeer dan eens een 15 kilometer afdaling naar de kust, kijk rond in de mooie kustplaatsjes, neem een biertje en wij halen je op en brengen je terug naar onze accommodaties, kom fietsen in Spanje!

Fietsen tijdens je fietsvakantie in Spanje in het bergachtige Alicante

 Mountainbiken aan de Costa Blanca en Vall de Pop

Refugio Marnes is een prachtige plek voor mountainbikers. Je kunt zo uit je accommodatie op de mountainbike stappen en aan de slag gaan. De Sierra de Bernia biedt veel trails om te ontdekken, variërend van geitenpaden tot dirt-roads. Bijvoorbeeld deze 5 km off-road trail gaat van Refugio Marnes naar de CV749 en dan omhoog naar Restaurant Bon Vent bij Bernia. Hier vind je een aantal uitdagende paden, en moe gereden, een prachtig uitzicht met een lekker maal.

Kies de vakantieaccommodatie die het beste bij je past

Tijdens je Fietsvakantie Spanje kan je op basis van b&b, vol pension en self catering bij ons verblijven. Neem eens een kijkje op de pagina´s van onze b&b kamers in Los Establos en La Finca. Self Catering locaties zijn het natuurhuisje La Ruina die tot 4 personen kan herbergen. Vervolgens hebben we ook de vakantie Finca,  Finca Iris, die heeft voor 6 personen comfortabel plaats. In vakantiehuis Casa Grillo kunnen  tot 10 personen worden gehuisvest. Voor liefhebbers van Glamping hebben we tot slot La Jaima een luxe Glamping tent.

Meer info over een fietsvakantie in Spanje

Als je geen eigen uitrusting hebt, kun je deze huren in Calpe, Jalon of Javea. Of wij kunnen het voor je regelen. Je hebt een helm en een eerste hulp kit nodig. Op langere routes moet je, zeker in de zomer, genoeg water of energie drankjes meenemen en genoeg te eten.

Websites met meer informatie zijn natuurlijk onze eigen pagina met fietsroutes en dan verder;

Sportief aangelegd? De Costa Blanca is ook een geweldige plek voor andere buitenactiviteiten en sporten.

Door onze unieke microclimaat zijn er hier het hele jaar door sportievelingen te vinden voor hun wandelvakantie in Spanje en wat te denken van een klimvakantie Spanje. Voor overige sporten en buitenactiviteiten klik door naar deze pagina over golf, watersporten en paardrijden.