Sportklimvakantie Spanje

PanoramaSportklimmen Spanje aan de Costa Blanca is uitgebreid en gevarieerd. En de kwaliteit van de routes is goed. Goed gezekerde steile wanden, vrij klimmen, traditioneel klimmen, alles op solide kalksteen. Het is een goede locatie voor een klimvakantie met veel mogelijkheden voor zowel de beginner als de gevorderde klimmer. Maar let erop dat een veel gebruikte eenvoudige route op kalksteen meestal glibberig wordt, zodat het beter kan zijn een wat meer gevorderde route te kiezen. In de winter, als de temperatuur op zonnige dagen rond de 20°C is, zijn de condities ideaal. De slechtweer dagen kun je goed besteden door de schilderachtige dorpjes in de omgeving te bezoeken, of gewoon door lekker uit te rusten op onze Refugio natuurlijk.

Sportklimmen Spanje bij Pinos en Bernia

Terrain map of Marina AltaRefugio Marnes is 10 auto minuten van de Pinos en Sierra de Bernia crags. Alleen deze crags hebben al meer dan 30 routes. Je kunt de topo´s hier downloaden (rechts klik, opslaan als):

De beroemde Peñón de Ifach en de cliffen van Toix zijn ongeveer 30 auto minuten van Refugio Marnes.
Dus als je een (beginnende) klimmer bent, biedt Refugio Marnes een mooie uitvalsbasis voor je trips. En na de inspanningen van de dag zul je de rust van onze accommodaties nog meer waarderen.

Meer info

Websites met meer informatie zijn: