Klimvakantie Spanje

Je klimvakantie Spanje, in de provincie Alicante

De ´Costa Blanca´ is de kustlijn in de provincies Alicante en Valencia. Het gebied is niet alleen heel geschikt voor een zon en strand vakantie, maar is ook een eldorado voor je klimvakantie in Spanje! Alicante is het meest bergrijke gebied van heel spanje. Dankzij een hele reeks kalkstenen bergketens is hier een grote dichtheid aan uitstekende klimgebieden te vinden. Ook de milde temperaturen aan de Costa Blanca zorgen ook voor de beste klim condities voor in de winter. Daardoor doen veel sportklimmers en bergsporters deze omgeving graag aan voor hun klim break.

klimvakantie Spanje bij Agriturismo Refugio Marnes

Er zijn klimroutes van verschillende niveaus aan de Costa Blanca

De meeste van de meest populaire klimgebieden in Spanje liggen tussen Alicante en Valencia. Daar kun je bijvoorbeeld Montanejos, Puig Campana, Gandia, Chulilla, Sierra de Toix, Echo Placa vinden. In het gebied van de Costa Blanca bevinden zich ca. 45 populaire klimgebieden met ca. 2500 routes in alle moeilijkheidsgraden. De rotskwaliteit is eigenlijk overal goed en varieert van grijze plakkalk tot roodachtige sinter rots. De enorme rots Peñón de Ifach, bijvoorbeeld direct bij Calpe, laat niets te wensen over voor beginners en gevorderde klimmers. Hij biedt ook lange en spectaculaire multipitch routes  Het grootste klimgebied is waarschijnlijk Sella, met meer dan 150 routes. Je kunt in onze omgeving rustig een hele sportklimvakantie Spanje doorbrengen. Ben je snel tevreden of ben je veeleisend en kan het je niet moeilijk genoeg je vindt hier alles wat je klimhart begeert. Het is echt de moeite waard om deze omgeving te verkennen!

Klimmen onder de winterzon een speciale ervaring voor klim fans in Spanje

Het materiaal voor je klimvakantie in Spanje

Alicante staat voor zon, aangename temperaturen nabij de zee en fantastische kalksteen. Bovendien betekend klimmen in Spanje ook altijd gastvrijheid, tapas en een vakantiestemming. Heb je even genoeg geklommen dan drink je lekker een wijntje, of een biertje aan zee of je wandelt  wat over de strandpromenade. Dankzij de milde temperaturen is het gebied de perfecte bestemming voor een sportkimvakantie Spanje in de herfst, winter en lente. In de zomermaanden wordt het warmer en dan is het beter is om in de vroege ochtend met klimmen te beginnen. Een ander groot voordeel van het klimgebied is dat de vele gebieden zich in een grote verscheidenheid aan windstreken bevinden. Je hebt dus nooit een gebrek aan keuze vanwege het weer. Daardoor zijn er dus nauwelijks weersgerelateerde “klim vrije dagen”! Sierra de Toix bij de kust heeft bijvoorbeeld vaak een “omgekeerd klimaat”, wanneer het landinwaarts regent is het hier droog en omgekeerd

Een fantastische klimvakantie in Spanje bij Casa Rural Refugio Marnes

Agriturismo Refugio Marnes een B&B voor klimmers Benissa

Deze prachtige en duurzame oase is ideaal gelegen om de meeste klimgebieden te bereiken, een ideaal basiskamp voor gevarieerd klimmen! Het comfort en de liefdevolle ambiance van de accommodatie bieden alles om te ontspannen na een dag klimmen.

Een agriturismo en B&B voor klimmers

De paar dagen met slecht weer kunnen in een van de pittoreske dorpjes zijn of gewoon om te ontspannen in onze bed & breakfast Los Establos, B&B La Finca, vakantiehuis Finca Iris. of of in de lente, zomer of vroege herfst voor gebruik in Glamping tent La Jaima.

Je klimvakantie in de buurt van Pinos en de Jalon vallei

Refugio Marnes is 10 auto minuten van de Pinos en Sierra de Bernia crags. Alleen deze crags hebben al meer dan 30 routes. Je kunt de topo´s hier downloaden (rechts klik, opslaan als):

De beroemde Peñón de Ifach en de cliffen van Toix zijn ongeveer 30 auto minuten van Refugio Marnes.
Dus als je een (beginnende) klimmer bent, biedt Refugio Marnes een mooie uitvalsbasis voor je trips. En na de inspanningen van de dag zul je de rust van onze accommodaties nog meer waarderen.

Meer info

Websites met meer informatie zijn: