Uw Gastheren

Logeren bij Nederlanders in Spanje, jou gastheren hier bij Agriturismo en Casa Rural Refugio Marnes

Wij, Richard Steenblik en Willem Pieffers, zijn graag jullie gastheren in hier in Spanje! 17 jaar geleden zijn we naar Spanje gekomen om een Agriturismo te beginnen. Zoals wel vaker in dit soort ´Ik vertrek´ situaties heeft het langer geduurd als dat we ingeschat hadden. Maar vanaf het eerste begin hebben we op onze prachtige plek, gasten mogen ontvangen. Onze inschatting was dat mensen tijdens hun vakanties in toenemende mate rust en ruimte zoeken. Onze ervaring is dat onze gasten voor het niets ´moeten´ zoeken. Verder is in de loop van de jaren gebleken dat de vakantieganger die zicht niet thuis voelt in het massatoerisme veel aandacht besteed aan het zoeken naar bijzondere plekjes. Gelukkig vinden onze gasten ons vanaf onze start in 2002. En nog steeds mogen we ons verheugen over een ontzéttend leuk gasten publiek, waar we nog steeds vrolijk van worden.

Logeren bij Nederlanders in Spanje

Wij zijn heel verschillend en daarom een goed team!

logeren bij Nederlanders in spanje Richard Richard Steenblik: Ik ben geboren in Rotterdam, maar verder een Twent in hart en nieren. Ben opgegroeid in en rond Borne en Hengelo in Twente. Ik heb een ´consumptieve´ achtergrond, heb een brood en banketopleiding gevolgd in Almelo. Vervolgens heb ik daarna de MTS Levensmiddelen Technologie gedaan in Ede. Bij het Nederlands Instituut voor Zuivel Onderzoek (NIZO) heb ik ruim 13 jaar in verschillende functies gewerkt. Hier mocht ik mijn aandeel leveren in de kwaliteitszorg en meewerken aan nieuwe kaasproducten. Zo zijn Old Amsterdam´ en ´Milner´ bijvoorbeeld mede door mij ontwikkeld.

Levensmiddelen, voeding en koken zijn een rode draad in mijn leven

Tijdens mijn werk bij het NIZO heb ik de Hogere Agrarische School gedaan. Eenmaal in Spanje heb ik meer ´levensmiddelen´ ervaring opgedaan in restaurant keukens. Koken is mijn grote passie. Twee keer in de week kook ik voor de gasten van Agriturismo Refugio Marnes en en dat doe ik met veel inzet en liefde. Mijn hobby’s zijn lekker koken, wijnen & gezellig tafelen, planten, tuinieren, huisdieren, vissen, lezen, wedstrijdzwemmen en doe graag travesia´s (lange afstand zwemmen op zee)

 

logeren bij nederlanders in spanje Willem Willem Pieffers: “Ik ben geboren in Delfzijl, voor een deel opgegroeid in Duitsland en daarna in Rhenen. Ik heb een land en tuinbouw achtergrond, waarna ik naar de MTS (het NIMETO, een vormgevingsopleiding in brede zin) in Utrecht ben gegaan, deze opleiding heb ik niet afgemaakt. Tussen deze opleiding en mijn militaire diensttijd heb ik op een Manege gewerkt en als assistent dolfijnentrainer gewerkt in Ouwehands Dierenpark.

Mensen zijn zo leuk en zo boeiend

Na mijn militaire diensttijd ben ik de gezondheidszorg ingerold en heb ik 13 jaar in de psychiatrie gewerkt. Het grootste gedeelte van die tijd heb ik op een open opname afdeling in Nijmegen gewerkt. Werkend in de GGZ heb ik ontdekt dat mensen ontzettend interessant zijn en me tot in het oneindige boeien. Mijn hobby’s zijn: lachen, honden, ontwerpen en vormgeven, fitness, lezen, persoonlijke ontwikkeling, (boerderij) dieren, paardrijden, electrische auto’s en alles wat met technologie en milieu te maken heeft. De energie transitie is echt een passie van mij.

Samen hopen we je van harte welkom te mogen heten op Refugio Marnes en zijn benieuwd naar jouw verhaal!