Uw Gastheren

Wie zijn je gastheren hier bij Agriturismo en Casa Rural Refugio Marnes?

Wil je logeren bij Nederlanders in Spanje? Wij, Richard Steenblik en Willem Pieffers, zijn graag jullie gastheren!  17 jaar geleden zijn we naar Spanje en de Costa Blanca  gekomen om een Agriturismo Refugio Marnes te beginnen. Zoals wel vaker in dit soort ´Ik vertrek´ situaties heeft de realisatie van het project langer geduurd dan dat we ingeschat hadden. Maar vanaf het allereerste begin hebben we op deze heerlijke plek gasten mogen ontvangen.

Willem Pieffer en Richard  logeren bij Nederlanders in Spanje Steenblik

Onze inschatting was dat mensen tijdens hun vakanties in toenemende mate rust, natuur en ruimte zoeken. Onze ervaring is na zoveel jaren inderdaad dat onze gasten ´het niets moeten´of beter gezegd ´rust´ zoeken op hun vakanties. Verder is in de loop van de jaren gebleken dat de vakantieganger die zich niet thuis voelt in het massatoerisme veel tijd en  aandacht besteedt aan het zoeken naar bijzondere plekjes.

Gelukkig vinden onze gasten ons vanaf onze start in 2002. En nog steeds mogen we ons verheugen op een ontzéttend leuk publiek hier, mensen waar we nog steeds vrolijk van worden. Verder is ´het logeren bij Nederlanders in Spanje´ ook een factor. Als Nederlanders en Belgen vinden elkaar toch steeds weer als het gaat om hoe de verblijven zijn vormgegeven en wat we verder belangrijk vinden op vakantie.

Wij zijn heel verschillend en daarom een goed team!

logeren bij Nederlanders in spanje Richard Richard Steenblik: Ik ben geboren in Rotterdam, maar verder een Twent in hart en nieren. Ben opgegroeid in en rond Borne en Hengelo in Twente. Ik heb een ´consumptieve´ achtergrond, heb een brood en banketopleiding gevolgd in Almelo. Vervolgens heb ik daarna de MTS Levensmiddelen Technologie gedaan in Ede. Bij het Nederlands Instituut voor Zuivel Onderzoek (NIZO) heb ik ruim 13 jaar in verschillende functies gewerkt. Hier mocht ik mijn aandeel leveren in de kwaliteitszorg en meewerken aan nieuwe kaasproducten. Zo zijn bekende Nederlandse kazen zoals Old Amsterdam´ en ´Milner´ bijvoorbeeld mede door mijn medewerking tot stand gekomen.

Levensmiddelen, voeding en koken zijn een rode draad in mijn leven

Tijdens mijn werk bij het NIZO heb ik de Hogere Agrarische School gedaan. Eenmaal in Spanje heb ik meer ´levensmiddelen´ ervaring opgedaan in restaurant keukens. Koken is mijn grote passie. Twee keer in de week kook ik voor de gasten van Agriturismo Refugio Marnes en en dat doe ik met veel inzet en liefde. Mijn hobby’s zijn lekker koken, wijnen & gezellig tafelen, planten, tuinieren, huisdieren, vissen en wedstrijdzwemmen. Hier in Benissa heb ik mede een zwemclub opgericht en neem graag deel aan travesia´s (lange afstand zwemmen op zee) Wil je me beter leren kennen ik heb een profiel op Facebook 

logeren bij nederlanders in spanje Willem Willem Pieffers: “Ik ben geboren in Delfzijl, voor een deel opgegroeid in Duitsland en daarna in Rhenen. Ik heb een land en tuinbouw achtergrond, waarna ik naar de MTS (het NIMETO, een vormgevingsopleiding in brede zin) in Utrecht ben gegaan, deze opleiding heb ik niet afgemaakt. Tussen deze opleiding en mijn militaire diensttijd heb ik op een Manege gewerkt en als assistent dolfijnentrainer gewerkt in Ouwehands Dierenpark.

Mensen zijn zo leuk en zo boeiend

Na mijn militaire diensttijd ben ik de gezondheidszorg ingerold en heb ik 13 jaar in de psychiatrie gewerkt. Het grootste gedeelte van die tijd heb ik op een open opname afdeling in Nijmegen gewerkt. Werkend in de GGZ heb ik ontdekt dat mensen ontzettend interessant zijn en me tot in het oneindige boeien. Mijn hobby’s zijn: lachen, honden, ontwerpen en vormgeven, fitness, lezen, persoonlijke ontwikkeling, (boerderij) dieren, paardrijden, electrische auto’s en alles wat met technologie en milieu te maken heeft. De energie transitie en duurzaam toerisme is echt een passie van mij. Ik heb een profiel op LinkedIn en Facebook.

Dus wil je logeren bij Nederlanders in Spanje, aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Samen hopen we je van harte welkom te mogen heten op Refugio Marnes en zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Ben jij aan het nadenken over een soortgelijke, wil je dat niet alleen doen en heb je een groene droom waarvoor je de ruimte nodig hebt? Lees dan eens verder op deze pagina waar we op zoek zijn naar een mede ondernemer om onze enorme Finca van 20 hectare een duurzame bestemming te geven