Glamping Spanje, luxe huurtent

La Jaima een ultieme glamping accommodatie in Spanje

Glamping Spanje, jou onvergetelijke Glamping vakantie begint en eindigt in deze compleet ingerichte tent. De enorme twee persoons tent is een uniek exemplaar, er is er letterlijk maar één van. Deze handgemaakte tent is onderdeel van ons Agriturismo in de provincie Alicante. Huurtent Spanje ´La Jaima´ verwelkomt je in alle luxe, kom binnen!

In Glamping Spanje ´La Jaima´kan je tussen 15 april en 30 oktober van ieder jaar een glamping vakantie boeken. Het beteft hier een echte bedoeïenentent die luxe ingericht voor een comfortabele en originele vakantie die je nooit zal vergeten. De glamping tent is 10×5 meter en de nok is maar liefst 5 meter hoog. Deze hoogte zorgt er voor dat de tent ook hartje zomer een heerlijke plek is om te logeren!

Deze glamping is opgezet over een stenen platform en voorzien een geheel eigen badkamer én keuken. Uiteraard beschik je hier over warm en koud stromend water en een koelkast. Voor de warmere dagen zorgt een prachtige industriële ventilator voor een prettig briesje.

Het is daarmee een ideale glamping accommodatie in Spanje voor 2 personen. Nu eens niet struikelen over de scheerlijnen van de buren maar een riante plek met veel privacy en 20 hectare grond waar je kunt rondstruinen. Heerlijk ongestoord van de rust genieten en ’s ochtends zo uit bed het zwembad in.

Reserveer de glamping in Spanje nu

Kijk hier binnenkort naar de video met drone beelden van onze Glamping in Spanje

 

Deze luxe huurtent Spanje geeft een nieuwe betekenis aan het woord Glamping

Het woord Glamping is een Amerikaanse uitvinding. Het is een samentrekking van “Glamourous Camping”, luxe kamperen. Luxe kamperen bijvoorbeeld in airstream caravans, woonwagens, maar ook in jurts, tipis etc. Refugio Marnes sluit met Glamping Spanje aan bij dit fenomeen maar óók bij de Moorse cultuur van Spanje en de provincie Alicante.

Een bedoeïenentent in Spanje is niet zo raar, als je bedenkt dat dit deel van Spanje meer dan 1000 jaar Arabisch grondgebied is geweest. In de Spaanse taal en bijvoorbeeld in plaatsnamen is de Arabische invloed tot op de dag van vandaag terug te vinden. Zo wordt wel beweerd dat het Spaanse “Olé” van het Arabische “Allah” komt en wist je dat “beni” uit bijvoorbeeld “Benidorm”, “zoon van” betekent? In Cádiz kun je van een biertje genieten in eenzelfde soort ´Jaima´ die is ingericht als strandtent met zicht op Tanger. Ook in het binnenland van de Costa Blanca tref je dit soort tenten aan, bijvoorbeeld op het dak van oude Arabische gebouwen.

Kamperen in een enorme en speciaal voor ons gemaakte tent

Deze tent is voor ons in opdracht gemaakt door een tentenmaker uit Casablanca. Hij heeft ook voor lodges van de koning Mohammed VI van Marokko luxe tenten gemaakt.

De tent is gemaakt van een brandwerende PVC buitenlaag, die we uit Duitsland geïmporteerd hebben naar Marokko. Verder is het een traditioneel gemaakte tent met binnenin de typische kleuren, geel, groen en rood die binnen het Moslim geloof een speciale betekenis hebben.

Huurtent Spanje; Doordat de wanden uitneembaar zijn hoeven onze gasten niet bang te zijn dat de temperatuur te hoog oploopt. Ook hebben we gezorgd voor een extra luchtkamer tussen de verschillende lagen stof om de warmte buiten te houden.

Normaal gesproken hebben tenten buiten een toilet gebouw en douchegelegenheid. Huurtent Spanje  La Jaima heeft dat allemaal zelf aan “boord” en onze gasten hoeven dus niets te delen met andere gasten die verblijven bij Agriturismo Refugio Marnes. Uw hond of honden, mits goed opgevoed, kunnen ook komen logeren. Neem contact met ons op als u hierover meer wilt weten. Wil je meer lezen over het fenomeen glamping Spanje kijk dan eens naar dit artikel

Glamping Alicante, dé provincie met een voor Glamping ideaal klimaat.

De Costa Blanca (Spaans voor witte kust) ligt in het in het zuidoosten van Spanje tussen de dorpen Denia en Pilar de la Horadada en heeft 244 kilometer aan kust met wel 74. stranden. De kust wordt ook wel wit genoemd wegens de uitbundige amandelbloei in de maanden januari en februari.  De temperatuur is gemiddeld 18 graden, in de zomer niet te warm, zeer zelden komt de temperatuur boven de 35 graden en in de winter erg mild.

Behalve de stranden en ook baaien zijn er ook prachtige kustgebergtes een en bergachtig achterland dat zeer te moeite waard is om er te verblijven. Refugio Marnes en dus ook de Glamping tent La Jaima liggen iets van de kust af in de buurt van de jalon vallei. De Jalon vallei en omgeving zijn nog heel erg landelijk en er wordt heerlijke wijn verbouwd en de amandelteelt en verwerking is ook een belangrijke bron van inkomsten.

Wil je meer weten over onze omgeving lees hier dan meer over de Costa Blanca en bij de toeristen informatie van Vall de Pop waar Refugio Marnes ligt kun je meer lezen over onze prachtige omgeving.

Wil je liever een B&B kamer kijk dan op onze pagina over bed breakfast spanje Los Establos en casa rural spanje La-Finca/ Heb je liever een vakantie huis dan hebben we het natuurhuisje spanje La Ruina. Heb je een groot gezin dan is finca te huur spanje de ideale plek voor jou een prachtig huis met een eigen privé zwembad midden in een natuurgebied.