Finca te koop Spanje

Ben je op zoek naar een authentieke Finca in Spanje?

Finca te koop Spanje: Ben je op zoek naar een mooie plek buiten en in Spanje? Een oud Spaans huis of boerderij? Zie je dat als investering, als tweede huis of misschien wil je naar Spanje emigreren? Een mooi authentieke finca is dan prachtige optie. Refugio Marnes is zo´n Finca en je bent terecht gekomen onze website van Agriturismo en Casa Rural Refugio Marnes. Dit project is verbonden aan Rustic Property Spain waar we oude Spaanse Finca´s en oude Spaanse Dorpshuizen aanbieden die gelegen zijn aan de Costa Blanca. Als je meer wilt zien klik hier door naar de pagina waar je het aanbod aan Finca´s en Dorpshuizen kan bekijken.

finca te koop spanje proef wonen in Finca Iris Voor veel mensen is het bezit van een huis in Spanje een droom. Een groot gedeelte van deze groep Nederlanders en Belgen zoekt een huis direct aan de kust en dat huis mag dan ook best staan in een zogenaamde urbanisatie. Een urbanisatie is een soort wijk, waar huizen gebouwd worden speciaal voor Buitenlandse huizenbezitters. Soms zijn dat huizen of appartementen met een centraal zwembad en soms zijn het huizen met ieder een eigen zwembad. Over smaak valt niet te twisten zegt de Nederlandse uitspraak, maar vaak zijn het echter vrij fantasieloze huizen. Huizen waarvan er honderden kopieën staan. En wat mensen ´typische Spaans´ noemen is meer ´retro romaans´ met bijvoorbeeld de eeuwige balustrades en torentjes die op geen enkel oud Spaans huis te vinden zijn.

Oude natuurstenen Finca´s aan de Costa Blanca in Spanje

Finca te koop Spanje: Maar er zijn ook steeds meer Spanje Puristen die voor een oud en écht Spaans huis kiezen. Een oude Finca of boerderij hier aan de Costa Blanca is dan een prachtige optie. Veelal ligt er een flink stuk grond omheen. Deze grondmaat kan enorm variëren van een paar duizend vierkante meter tot wel 20 of meer hectare grond. De staat van deze oude finca´s varieert ook enorm. Ze zijn zonder uitzondering gebouwd in het bouwmateriaal dat reeds duizenden jaren overal in Spanje voorhanden was, namelijk natuursteen. Het nadeel van een natuurstenen huis is dat de muren zonder cement zijn gestapeld. In plaats van cement werden ze gebouwd met een leem/kalk mengsel. Als deze muren van bovenaf nat worden als het dak in verval raakt, dan raakt het huis snel bouwvallig.

fincat te koop Spanje Het goede nieuws is echter dat restauratie bijna altijd een optie is. Waarbij de oude bouwmaterialen nu met toepassing van meer moderne bouwmethoden, een erg karakteristiek en uniek huis oplevert. Een oude en mooi gerestaureerde Finca of zoals ze in de rest van Spanje ook wel genoemd worden ´Mas´ of ´Masia´ is erg waardevast. Wat je zeker weet als je een oude Finca in Spanje bezit, is dat oude huizen niet worden bijgebouwd. Daardoor is een zekere schaarste gewaarborgd

Finca te koop Spanje: Het woord Finca betekend overigens in het Spaans verschillende zaken. Een finca kan een blok huizen (ook wel una manzana) zijn in een stad. Het kan echter ook een boerderij of anderszins landelijk gelegen onroerend goed zijn. Als wij hier het woord Finca gebruiken is dat in de engere zin, namelijk een oude Spaanse boerderij of hoeve. Deze finca´s zijn vaak zeer landelijk gelegen maar liggen toch op rijafstand van de kust.

Ga proef-wonen in een oude Finca in Spanje

Ben je je aan het oriënteren op de aankoop van een huis in onze omgeving maar weet je niet zeker of je zou kunnen wennen aan het wonen in Spanje? Misschien is het dan een goed idee om een tijdje te komen proef wonen. Het beste is het uiteraard om dat in de verschillende jaargetijden te doen en misschien zelfs wel op verschillende plekken. Finca Iris is een voorbeeld van een prachtig gerestaureerde Finca. Het is nu een ruim en comfortabel vakantiehuis waar je prima kan voelen en meemaken hoe het is om in een oude Spaanse Finca te leven.

Vraag rustig om informatie over het proef wonen in een Finca. Tijdens zo´n proefverblijf bij ons plannen we desgewenst 1 of meerdere gesprekken in. In deze gesprekken of kleine workshops  vertellen we je alles over het wonen en eventueel ook werken in Spanje. Ook sturen we je dan een leeslijst met boeken, een vragenlijst en praktische informatie. Aan de hand van deze boeken en informatie krijg je een beter beeld van het wonen in Spanje.

Voor een korter verblijf kun je ook gewoon een kamer boeken in één van onze B&B kamers in Los Establos of La Finca 

Wij zoeken zelf voor ons project Refugio Marnes een groen & out of the box denkend persoon of stel met een goed & groen plan. Waarbij ons enorme stuk grond een prachtige bestemming te geven die past bij onze Landelijk toeristische activiteiten. Lees hier eens verder en wie weet kom je aan boord bij Refugio Marnes. Verder hebben we zelf een project te koop wil je daar meer over weten lees dan hier door