Casa Rural Spanje, ´La Finca´

Logeren bij ‘La Finca’ is logeren midden in de natuur, op een oude boerderij aan de Costa Blanca

Casa Rural Spanje´La Finca´ is onderdeel van Agriturismo Refugio Marnes. In ´La Finca´ kan je in drie heerlijke B&B kamers logeren op het platteland van de Costa Blanca.

Bij deze groene vakantiebestemming in de provincie Alicante kan je in een landelijke omgeving genieten van al het goede dat Spanje te bieden heeft.

Casa Rural Spanje ´La Finca´is een oude in ere herstelde Valenciaanse hoeve en nu een eco & chic B&B

Dit bijzondere plekje in Spanje beschikt over één B&B kamer met badkamer en suite en twee B&B kamers met gedeelde badkamer die op de gang ligt. Alle drie de kamers zijn gelegen op de 1e verdieping en hebben beschikking over een heerlijke veranda om te chillen. De gasten van La Finca kunnen onbeperkt gebruik maken van het prachtige smaragd groene zwembad.

Voor de weinige koudere maanden die we hier kennen, hebben alle kamers centrale verwarming. Iedere B&B kamer heeft een geheel eigen karakter en is voorzien van een garderobekast  en voldoende stopcontacten voor telefoon of laptop. Drankjes worden gekoeld bewaard in een koelkast op de overloop en daar is ook plaats om meegenomen etenswaren gte bewaren. Wifi is gratis beschikbaar in het gehele huis. Wil je liever een B&B kamer op de begane grond kijk hier dan eens voor onze B&B kamers in de oude stallen Los Establos 

Reserveer dit Casa Rural in Spanje nu.

Dikke natuurstenen muren houden de warmte in de zomer buiten en geven een rustieke ´feel´ aan dit Casa Rural

La Finca is het hoofdgebouw van het 20 hectare grote complex van de oude Valenciaanse hoeve die we 16  jaar geleden gekocht hebben.

Bij aankoop was het huis totaal ontdaan van al haar charme en oude elementen. Nu is het een comfortabel huis met 3 gastenkamers die alle drie de moeite waard zijn.

We hebben bij de renovatie geprobeerd een mooie mix te vinden tussen oude en moderne, loft achtige elementen, waarbij een belangrijk criterium was dat het ´earthy´ en eerlijke materialen moesten zijn. Daarom hebben we staal, glas, terracotta, beton en bijvoorbeeld glasmozaïk gebruikt.

Kijk hier naar de video van dit landelijk gelegen bed and breakfast in Spanje

In dit Agriturismo ga je terug in de tijd, op een heel comfortabele manier

Dit Casa Rural in de provincie Alicante heeft de indeling van een oude boerenhoeve. Aan de voorzijde heeft de boerderij een veranda, of in het Spaans ´Porche´. Deze ruimte werd vroeger gebruikt voor het drogen van de tomaten, druiven, uien, paprikas etc.

Achter deze veranda waar nu de gasten en drankje kunnen drinken en er een leeshoek is ingericht liggen de ruime woonkamer met open haard, royale eethoek en keuken. Deze laatste heeft uitzicht op een beschaduwde patio. Op de eerste verdieping liggen de kamers van dit landelijk gelegen bed and breakfast.

De omgeving van dit Casa Rural in Spanje

casa rural spanje´La Finca´ ligt in de bergen van de provincie Alicante, zon, zee , veel rust en ruimte. Bij het vormgeven van casa rural & agriturismo Refugio Marnes hebben we voor ogen gehad dat onze doelgroep steeds meer behoefte heeft aan oorspronkelijkheid, goede vormgeving en vooral ook rust.

Aansluitend bij een grote behoefte aan onthaasting hebben we deze plek midden in de natuur gekozen. De ligging samen met het begenadigde klimaat van de Costa Blanca maakt deze plek een ideale omgeving om vakantie te vieren en te ont-stressen.

Alicante is een van de drie provincies van ´La comunidad Valenciana´ of gewoon Valencia zoals deze regio veelal wordt aangeduid in het Nederlands. Zij bestaat uit de provincies Alicante, Valencia en Castellon. Het dorp waar Refugio Marnes en La Finca liggen is Lliber (spreek uit Jiber) De eerste grotere plaats is Benissa, Benissa ligt op 20 autominuten.

In Benissa zijn meer dan voldoende banken, supermarkten en andere voorzieningen. De afstand van Refugio Marnes tot de stad Alicante is 1 uur en Valencia iets meer, namelijk 1 uur en 15 minuten. Daarmee is Refugio Marnes makkelijk te bereiken vanaf de 2 luchthavens van deze twee steden.

Duurzaam toerisme als grondslag voor dit Casa Rural in Spanje

Bij de aankoop van deze grote Finca waren de boerderij en grond meer dan 10 jaar verlaten en er was geen water, geen stroom en met een auto konden we niet op de grond komen. Met dat als uitgangspunt zijn we deze vakantie bestemming in Spanje zo groen mogelijk gaan ontwikkelen. We hebben er alles aan gedaan om de te restaureren gebouwen zoveel mogelijk in de oorspronkelijke vorm te restaureren of te herbouwen.

Verder wordt in onze stroombehoefte voorzien door een groot zonne-stroom systeem. Zonder dat onze gasten dat merkten doen we er alles aan om in het droge Spanje water te besparen en hebben sinds kort beschikking over een systeem dat drinkwater produceert voor heel Refugio Marnes .

Door deze voorzieningen hebben we het gebruik van plastic waterflessen grotendeels overbodig gemaakt. Agriturismo Refugio Marnes beschikt over een eigen waterzuiveringsinstallatie die als het afvalwater zo ver zuivert dat het geschikt is voor irrigatie van planten en bomen. We streven we er naar om zo veel mogelijk duurzame schoonmaakmiddelen te gebruiken in onze bedrijfsvoering. Verder nemen we onze producten en diensten zo lokaal mogelijk af.

Casa Rural Spanje ´La Finca´ is ook te vinden op de website van ´La oficina de Turismo Vall de Pop