Route en reisopties

Hoe reis ik naar Spanje en Agriturismo Refugio Marnes

De reis naar je vakantiebestemming is een belangrijk deel van de vakantie zelf toch?  Het gevoel van onderweg zijn, met een paar dagen, een week of zelfs een paar weken vrij in het vooruitschiet is goed voor je humeur.  In het vliegtuig kan je en hoef je niks meer. In de auto kan je genieten van het voorbij suizende en steeds veranderende landschap. Of je gaat met de bus, een logisch en duurzaam alternatief voor het vliegen tegenwoordig. In het geval van een busreis naar Spanje en de Costa Blanca laat je je lekker rijden en kan je ondertussen een boek lezen, muziek luisteren, of  gewoon relaxed bijpraten met je partner of kinderen.

Wil je direct naar de routebeschrijving  naar Refugio Marnes vanaf de de luchthavens Alicante en Valencia,  scroll dan naar beneden naar de coordinaten en routebeschrijving.

Verschillende manieren op naar Spanje te reizen

Vliegen, een veel gekozen optie

Hoe reis ik naar Spanje; Vliegen is vanuit Nederland en Belgie de meest voor de hand liggende optie. Alicante en Valencia zijn de dichtstbijzijnde Spaanse luchthavens om te landen. Transavia en Vueling hebben regelmatig goede aanbiedingen naar beide plaatsen. Afhankelijk van uw woonplaats kan je vertrekken vanaf  Amsteram, Rotterdam, Eindhoven en Groningen. Vanuit Belgie zijn dat de luchthavens:  Brussel, Antwerpen, Luik of Oostende Brugge. Düsseldorf en Düsseldorf Weeze kunnnen ook interessant zijn. Easy Jet, Ryan Air, stunten vaak met ongelooflijk lage prijzen. Reis je met de auto naar de luchthaven toe? Vergeet dan niet om vooraf online een parkeerplaats te reserveren, zodat je zeker bent van een goedkope parkeerplaats. Dit geldt voor de Nederlandse luchthavens, maar bijvoorbeeld ook voor een parking Dusseldorf Airport.

Nederland/Alicante. Vanaf Rotterdam kun je 7 per week naar Alicante vliegen. Vanaf Schiphol 2 of meer vluchten per dag en ook vanaf de luchthaven Eindhoven kun je meerdere vluchten per dag vinden.  En ook vanaf de Luchthaven Groningen kun je naar Alicante vliegen (weinig) keuze

Nederland/Valencia. Vanaf Amsterdam kun je 2 of meer vluchten per dag naar Valencia vinden, vanaf Eindhoven bijna iedere dag, maar Rotterdam onderhoud maar een sporadische verbinding met Valencia.

België/Alicante: Vanaf de luchthavens rond Brussel vertrekken meer dan 3 vluchten per dag naar Alicante.  Vanaf Antwerpen vertrekken er een aantal vluchten per week, en Luik en Oostende Brugge zijn goed voor verschillende vluchten per week. Vanuit België  kun je dus perfect je wandeltrip aan de Costa Blanca  plannen.

België/Valencia: Naar Valencia zijn er ook verschillende mogelijkheden, Brussel Valencia 1 vlucht per dag. De luchthaven van Valencia is zich sterk aan het ontwikkelen dus we raden je aan de aanbieders goed in de gaten te houden.

Naar Casa Rural Refugio Marnes met eigen auto

Je kunt natuurlijk ook met eigen auto naar Spanje rijden: de afstand bedraagt gemiddeld zo´n 2000 kilometer. Voor routes kun je terecht bij de ANWB of op een van de vele routeplanners via internet. Binnenkort gaan we hier B&B´s noemen die op de route liggen zodat je daar prettig kan overnachten op de weg hierheen.

Waarom altijd vliegen, je kan ook met de bus naar ons Agriturismo in  Spanje komen

Hoe reis ik naar Spanje, het milleu aspect: De hoge uitstoot van CO2 veroorzaakt zogenaamde vliegstress. Onze gasten zijn over het algemeen mensen die zich verantwoordelijk voelen voor hun omgeving en dus ook het milieu. Dingen waar je op kan letten is het zoveel mogelijk vermijden van intercontinentale vluchten, des te korter de vlucht, des te minder vervuil je.  Maar ook de bus wordt hierdoor weer een optie. Tot voor kort werd daar een beetje minderwaardig over gedaan en was het vooral voor jongeren die een goedkope vakantie boekten naar oorden als Benidorm en Torremolinos. Maar het wordt weer een optie en is comfortabel en veilig. Het lijkt ons wel meer een optie als je hierheen komt voor een week of langer. Met wat puzzelen is het goed te doen kijk eens op de website van checkmybus.nl Er zijn directe verbindingen tussen bijvoorbeeld Amsterdam en Benissa. Eenmaal in Spanje kan je je ook goed verplaatsen in de bus kijk maar eens op de site Busbud

Je bent in Spanje en nu? De route naar je vakantiebestemming:

De vraag hoe reis ik naar Spanje is beantwoord, maar nu de vraag hoe reis ik ín Spanje! De mobiele app Google Maps brengt je zonder enig probleem hier. De GPS, TomTom, geeft vaker problemen, met name op het laatste stuk van de route naar Casa Rural Refugio Marnes. Dit zijn de coördinaten van beide navigatie opties.

Google maps: 38.682361, -0.025924
GPS coördinaten: N 38 40.942 W 0 01.555

Route vanaf de luchthaven Alicante: neem de snelweg AP-7 richting Valencia. Na het betalen van de tol neem je afslag 63 Benissa/Teulada/Gata de Gorgos. Aan het einde van de afrit neem je de N332 richting Calpe: deze leidt je door Benissa. Direct na Benissa: afslag rechts richting Jalon/Xaló en Alcalali. Na ongeveer 100 meter kom je op een viersprong: steek hier schuin over in de richting Sierra de Bernia/Pinos. Deze weg (CV749) ongeveer 8 kilometer blijven volgen -het is een kleine bergpas- totdat je in Pinos aankomt met aan de rechterhand een klein restaurant genaamd “Restaurante Pinos”. Dezelfde weg blijven volgen tot je na plm 1500 meter over een brug met blauwe leuningen rijdt. Nu direct na het passeren van deze brug rechts omhoog. Deze weg even volgen tot aan de linkerkant een huis, omringd door amandelbomen, opduikt. Na dit huis staat weer een bord ´Refugio Marnes´: hier linksaf en de weg volgen. Welkom!.

Route vanaf luchthaven Valencia (maar ook als je vanuit Nederland met de auto komt): Neem ook de tolweg, de AP-7 richting Alicante. Let er wel op dat het de route ´por la costa´is: dit staat duidelijk aangegeven en voorkomt een lange omweg door het binnenland! Eveneens wordt hier de snelweg verlaten via afslag 63; deze heet nu Benissa/Teulada/Calpe. De rest van de route is zoals hiervoor beschreven.

Je kan de beknopte route (alleen afstanden en rechts links instructies)  ook downloaden als PDF

Bekijk routebeschrijving vanuit Alicante Airport (download).
Bekijk routebeschrijving vanuit Valencia Airport (download).

Het huren van een auto in Spanje

Een auto kun je online reserveren op één van de luchthavens. De prijzen zijn vaak bijzonder laag, maar let op de spreekwoordelijke addertjes onder het gras. Vaak zijn er bijkomende kosten in de vorm van extra verzekeringen, brandstofkosten etc etc.

vraag hier een offerte aan voor autohuur

Via Refugio Marnes kan je ook een auto huren bij een plaatselijk opererend verhuurbedrijf. Zo steunen wij een lokaal familie bedrijf ze leveren de auto persoonlijk aan je af op de luchthavens Alicante en Valencia, verdere voordelen:

  • Meerdere bestuurders zonder bijkomende kosten
  • Ook zonder creditcard
  • Bijzonder klantgericht
  • Geen wachtrijen
  • Flexibele betalingsmethodes
  • Persoonlijk contact waardoor custom auto huur
  • Redelijke prijzen
  • volledige verzekering met een laag eigen risico van 250,00€