Boerderijtje te koop bij Jalon vallei

Wel eens gedroomd over een eigen plekje onder de zon?

Dit is de kans om je eigen hide away midden in de Spaanse natuur te kopen. Gelegen in de bergen achter de Costa Blanca is dit zeker geen doorsnee project. Deze kleine Finca, oorspronkelijk een oer oud Valenciaans boerderijtje, is sinds twee jaar in ons bezit. Deze 1,2 hectare (12.000m2) grote Finca is gelegen aan een onverharde weg van ongeveer 1,7 kilometer Het schilderachtige en oude plekje bestaat uit een natuurstenen stalletje van 7x 3 meter en het ´hoofdgebouw´een oud boerderijtje in ruïnes. Verder beschikt deze  Finca over een oeroude ´era´ een dorsvloer en twee oude cisternas, (waterputten)

Boerderijtje te koop Jalon vallei verkocht

Een project met een goedgekeurd restauratie plan en vergunningen.

Bouwtekeningen en een goedgekeurd bouwplan zijn inbegrepen bij deze Finca. De prijs van het project, de grond, de bestaande bebouwing en de vergunningen voor herbouw is 155.000€ waarbij voor de herbouw nog eens tussen de 120.000 en de 190.000€ gerekend moet worden afhankelijk van de uitvoering en wensen van de nieuwe eigenaar.

Het huidige bouwplan bestaat uit een huis van 184m2. met verschillende niveau verschillen. Er is in dit plan voorzien in 4 slaapkamers, en 4 badkamers. Een woonkamer en keuken en een kleine veranda aan de voorkant. Dit plan kan in overleg met de gemeente vereenvoudigd worden en het aantal slaapkamers terug gebracht naar 3, waardoor de bouwkosten aanzienlijk lager zullen uitvallen.

Het is een prachtig plekje gelegen tussen het Agriturismo Refugio Marnes en een iets hoger gelegen Finca, dus ideaal voor mensen die wel de rust zoeken maar enige aanspraak ook prettig vinden. Bij deze finca geld ook dat er een ´rental scheme´ aan kan worden gekoppeld via Agriturismo Refugio Marnes.

Dit is geen project voor de gemiddelde huizenkoper aan de Costa Blanca

  • De finca ligt aan een onverharde weg
  • Het is een ´off grid project´ er zijn geen aansluitingen van de nutsbedrijven, het huis kan ofwel via Refugio Marnes van stroom worden voorzien of zal haar eigen off grid zonnestroom systeem moeten krijgen. Voor de waterverzorging geld hetzelfde
  • De locatie is ´remote´maar wel binnen 20 autominuten vanaf de kust

Dit is de huidige vervallen staat van dit boerderijtje vlak bij de Jalon Vallei

Dit zijn de gevelaanzichten na realisatie van de goedgekeurde bouwplannen.

Naar aanleiding van de ontwerpen van onze plaatselijke architecte hebben we onderstaande computer animaties gemaakt van de situatie na de restauratie. Dit is indicatief en behalve dat het volume vaststaat kan er nog volop aangepast worden om dit boerderijtje zoveel mogelijk op maat te maken voor het toekomstige gebruik en leefsituatie van de nieuwe eigenaar. De plattegronden en gevelaanzichten zijn binnenkort in PDF te downloaden vanaf deze pagina

Indien gewenst kan de renovatie/restauratie door ons uit handen genomen worden

Na 18 jaar bouwen, restaureren en inrichten van oude Spaanse boerderijen en stallen mogen we onszelf met een gerust hart ´ervaren´ noemen´. Nog steeds worden we echt warm en enthousiast van een project zoals dit en helpen de nieuwe eigenaar graag om hier het huis van zijn dromen van te maken. Een stressloze aanschaf dus. Qua stijl hebben we genoeg ideeën maar het is uiteraard aan de nieuwe bezitter om er zijn stempel op te drukken. Om een indruk te geven van onze voorstelling,  hieronder een moodboard. Voor gerealiseerde projecten kijk eens naar onze locaties zoals Finca Iris, Los Establos of La Finca

Eenmaal gerestaureerd is dit een fantastische plek om tot jezelf te komen en heerlijke te genieten van alles wat dit gedeelte van Spanje te bieden heeft. Wil je meer lezen over de Costa Blanca en over de omgeving waar deze finca is gelegen volg dan deze link.