Agriturismo

Een Agriturismo aan de Costa Blanca in Spanje

Je bent terecht gekomen op de tussen pagina agriturismo van Refugio Marnes een Agriturismo in de provincie Alicante. Ga hier naar onze homepage en lees alles over de verschillende manieren waarop je kan genieten van deze bijzondere plek. Refugio Marnes heeft verschillende heerlijk gelegen  vakantie accommodaties.  Je kan hieronder direct door klikken naar de verschillende pagina´s van onze vakantieverblijven.

Agriturismo Spanje Refugio Marnes

Een agriturismo in de provincie Alicante

Onze accommodaties onderscheiden zich door een speciaal en ´earthy´ design, met veel oog voor detail en bescheiden luxe. Wat ze gemeen hebben is de volledige rust, de prachtige omgeving en veel ruimte op ons 20 hectare grote landgoed. De verscheidenheid in onderkomens maakt ook leuke combinatie-vakanties mogelijk. Bijvoorbeeld een weekje self-catering in natuurhuisje La Ruina gevolgd door een paar dagen lekker verzorgd in een B&B kamer in Los Establos. 

Refugio Marnes is eigenlijk geen Agriturismo maar een Casa Rural. Dat is een vorm van landelijk toerisme die veel gevonden wordt op het Iberische Schiereiland. Casas Rurales zijn heel populair bij de Spanjaarden voor een lekker weekeindje op het platteland. Het begrip Agriturismo es echter puur Italiaans, in het Spaans zou het Agroturismo heten. In beide gevallen gaat het om landelijk gelegen plekken die geëxploiteerd worden in het kader van toerisme. Refugio Marnes, B&B en Agriturismo is daar als voormalige boerderij een voorbeeld van.

Agriturismo Spanje het zwembad

Ons Agriturismo is een plek met een lange geschiedenis

De directe omgeving is hier in de tijd van Franco ontvolkt geraakt. Het toerisme en ook de bouw ontrokken veel arbeidskrachten aan het platteland.  Zodoende bleven de landerijen onbewerkt en werden verwaarloosd. Refugio Marnes geeft een nieuwe bestemming aan onze oeroude plek. Een grote wens van ons is ook om de grond beetje bij beetje weer in bedrijf te nemen. Hiermee willen we  verder werken aan het herstel en voortbestaan van deze oude boerderij.  We nodigen je van harte uit om te komen genieten onze unieke omgeving in de provincie Alicante en de Costa Blanca. Wist u trouwens dat Alicante één van de 3 provincies is van ´La Comunidad Valenciana´, samen met Castellon en Valencia?

agriturismo

Refugio Marnes is een duurzame vakantie bestemming in Spanje. Dat is onder andere zo omdat we voor 99% onze eigen, zonne-energie opwekken. Verder hergebruiken we ons afvalwater en scheiden we ons afval zoveel mogelijk. Verder gebruiken we al het regenwater dat we kunnen opvangen middels een hemelwateropvangsysteem.

De Costa Blanca een perfecte omgeving voor je actieve vakantie

Of je nu wandelen, sportklimmen, mountain biken  of wielrennen je passie is, de Costa Blanca is een super locatie om je actieve vakantie te plannen. In het najaar, winter en voorjaar zijn de weersomstandigheden vergeleken met Nederland en België ronduit zomers, dus toch een te gekke plek om je sport te beoefenen!? Als je op de betreffende links klikt kom je bij artikelen over de betreffende sport