Individuele wandelvakantie Spanje, Caballo Verde

Prachtige wandeling op een bergketen in de richting van Caballo Verde

Individuele wandelvakantie spanje caballo verde AlicanteDeze wandeling is middelzwaar vanwege het stijgende en dalende karakter en duurt ongeveer 3 uur. Vanwege het lastige terrein is het belangrijk dat deze wandeling wordt ondernomen met degelijke wandelschoenen. De hike voert over de rug van de bergketen Sierra del Penyal met uitzicht op de Sierra de Aitana en gaat in richting van de Caballo Verde.

Caballo Verde(groen paard) is de naam die de Moren aan deze berg, de top lijkt op een zadel van een paard, gaven. De Moren geloofden dat Allah, de barmhartige, een groen paard zou zenden om hen te helpen als zij in nood zouden verkeren door bijvoorbeeld een aanval van de christenen.

Individuele wandelvakantie Spanje; Deze hike start bij het restaurant La Venta del Collao, hier te vinden. Vanaf Refugio Marnes is dit een rit van ongeveer 50 minuten via Jalón, Alcalalí, Murla en Fleix, al een mooie route op zich. Het startpunt ligt op een hoogte van ongeveer 700 meter boven zeeniveau waardoor het koeler is dan op lagere hoogte. In de warme zomer is deze wandeling dus fijn vanwege de verfrissende  weersomstandigheden, in de winter echter, is het belangrijk om warmere kleding mee te nemen.

De Costa Blanca een ideale omgeving voor een individuele wandelvakantie Spanje

Schuin tegenover het restaurant ligt een pad, voorheen aangegeven met oranje stippen die nu bijna niet meer zichtbaar zijn. Maar er is ook een geel/wit markering; PRCV181, dit pad wordt genomen. Wanneer er een houten huis opdoemt wordt er links aangehouden, een korte klim op. Bovenop bevindt zich een klein pad met prachtige vergezichten. Bij het bereiken van een houten wegwijspijl wordt de richting links omhoog genomen ‘Caball Vert’. De nu bijna niet meer zichtbare oranje stippen zijn gezet door de Nederlandse Club Jávea en op deze plek lopen twee wandelingen van hen, volg hier daarom wandeling ‘2’. Het smalle pad over de berghelling wordt gevolgd tussen Mediterraans struikgewas en een jong dennenbos door. Het pad leidt naar een rotsachtige vlakte waar er verschillende paadjes opdoemen, hier is het belangrijk dat je de geel witte markering word gevolgd. Je hebt hier een prachtig uitzicht tot aan de kust en richting de bergen.

Individuele wandelvakantie Spanje; Wanneer er een grote steenhoop opdoemt (met ervoor een veld met scherpe rotsrichels) vervolgt deze wandeling naar links, een dalend, zigzaggend pad af in de richting van het dorpje Benimaurell (de oranje stippen markeren de juiste route). Wanneer er een zandpad verschijnt gaat de route naar links op dit pad, er wordt een akker overgestoken en aan het einde daarvan ligt een volgend, omhoog leidend pad (aangegeven met geel/witte markering) richting Collado. Bij een asfaltweg wordt er links afgeslagen maar bijna direct is er een opgaand pad bij een houten paal, deze weg wordt genomen. Een boerengebouw met een ijzeren hekwerk wordt gepasseerd, hier rechtsaf, een zigzaggend pad omhoog. Uiteindelijk verschijnt de houten wegwijzer die eerder is gepasseerd, hier rechtsaf, dit is de route die aan het begin van de wandeling is gelopen.

Geniet van deze rustige wandeling in een prachtige omgeving tijdens je individuele wandelvakantie Spanje