Thuis in het buitenland, site

Vaak toch meer een klik met Nederlandse vakantieadressen in het buitenland? Dan is dit een leuke site, thuis in buitenland

Thuis in het buitenland, de webisteVeel reizigers kiezen voor een vakantie in Italië of in welk land dan ook om de rijke culturele ervaring. Ongeacht of je de taal spreekt of uitgebreide kennis van het land van bestemming hebt. Soms word je verrast, soms geschokt door plaatselijke gebruiken. Dat maakt een reis eigenlijk ook zo leuk. Maar soms zou je willen dat je op je vakantieadres terug zou kunnen vallen op iets vertrouwds. Dat begrijpen wij bij Refugio Marnes best. Zo ook Davey en Maaike, die na een vervelende ervaring met een Italiaanse b&b-eigenaar op dit idee kwamen: Thuisinbuitenland.nl een site van Nederlanders die in het buitenland een agriturismo vakantieadres, B&B, ecolodge, pension of anderszins een toeristisch bedrijf runnen in Frankrijk, Italie, Spanje of waar dan ook.

Thuis in het buitenland; Op deze website verzamelt het stel adressen van leuke b&b’s in heel Europa, waarvan de eigenaren Nederlandstalig zijn. Zo staat de taal je bij het maken een boeking niet in de weg en weet je precies wat je te wachten staat. Ook tijdens je vakantie kun je bij deze adressen van Nederlandse en Vlaamse exploitanten in je eigen taal terecht, wat je kan behoeden voor vervelende fouten of missers. Zeker voor populaire vakantielanden waarvan veel mensen de taal niet machtig zijn, zoals Italië of Spanje, kan dit een uitkomst zijn.
Davey: “Bij die ene b&b in Italië liep het mis. Het was ons niet geheel naar wens. Maar leg dat maar eens uit aan een felle Italiaan die geen Engels spreekt, laat staan Nederlands. Daarna kwam Maaike op het idee en begon ik met het bouwen van zo’n site.”