Individuele fietsvakantie Spanje, Murla

Fietsroute Alcalalí Coll de Rates Castell de Castells Benigembla MurlaAlcalalí – Coll de Rates – Castell de Castells – Benigembla – Murla een mooie route op je Fietsvakantie in Spanje

Deze ronde die vanaf Alcalalí start is ongeveer 47 kilometer lang en er worden 1500 hoogtemeters overwonnen. Er kan er ook voor worden gekozen om vanaf Refugio Marnes te starten, dan is de route ongeveer twee keer zo lang. Hier kun je op het kaartje de route van Refugio Marnes naar Alcalalí bekijken. De auto kan worden geparkeerd in Alcalalí op deze parkeerplaats. Na de wielen op de fiets te hebben gemonteerd, springen we op de fiets en vanaf dit punt volgen we de richting van Parcent, deze weg loopt geleidelijk omhoog. Na een kleine drie kilometer te hebben gefietst wordt er linksaf geslagen in de richting van Tàrbena over de CV-715, dit is de Coll de Rates. In dit artikel wordt de klim beschreven.

Individuele fietsvakantie Spanje een goed idee ook in de wintermaanden

Na de Coll de Rates te hebben beklommen rijden we door in de richting van Tàrbena, vanaf de top is het nog 9 kilometer. Voordat we echt het dorp binnen rijden nemen we een haakse afslag naar rechts richting Castell de Castells, dit is de CV-752. Deze prachtige, rustige weg is 12 kilometer lang en kenmerkt zich door een heuvelachtig profiel, korte klimmetjes gevolgd door korte afdalingen. Als je moet werken aan jouw snelheid op een korte sprint bergop is dit de weg waar je moet zijn voor jouw training! Hier rijdt weinig tot geen verkeer, er zijn adembenemende uitzichten op de omliggende bergen; echt een must om deze route te verkennen.

Individuele fietsvakantie Spanje; De laatste kilometers naar Castell de Castells gaan bergafwaarts, waar er links zicht is op een hele mooie bergketen, ‘Els Arcs’ genaamd. Castell de Castells is een goede plek om een pauze in te lassen en een drankje te nemen. In het dorp wordt voor het vervolg de CV-720 genomen richting Benigembla. Deze afdaling is wederom prachtig; er wordt door een kloof gereden, een hele rustige weg met weinig verkeer. Na Benigembla te hebben gepasseerd wordt er doorgereden richting Murla, volg in het dorpje het bord ‘Travesia’, dit betekent de doorgaande route. Na Murla worden er citrusvruchtboomgaarden gepasseerd en wordt er op de t-splitsing rechtsaf geslagen en worden de borden naar Alcalalí gevolgd. Dit is het eindpunt van de rit of als je bent begonnen vanaf Refugio Marnes vervolg je hier de weg terug via Xaló. Geniet van deze mooie rit!