Individuele fietsvakantie Alicante, Benissa

Fietstocht Benissa Llíber Gata Pedreguer Alcalalí Xaló BenissaRoute Benissa – Llíber – Gata – Pedreguer – Alcalalí – Xaló – Benissa een leuke route tijdens je wielrenvakantie in Spanje

 

Individuele fietsvakantie Alicante; Deze rit start in Benissa en is zo’n 45 kilometer lang en kent zo’n 800 hoogtemeters. Er kan ook de keuze worden gemaakt om deze rit vanaf Refugio Marnes te rijden en dan wordt de lengte met ongeveer 24 kilometer vermeerderd en zal het aantal hoogtemeters richting de 1500 gaan. Vanaf Benissa wordt de weg richting Senija genomen en hier kunnen de spieren goed opwarmen. Vanaf het hoogste punt van Senija (dit ligt op 230 meter boven zeeniveau) wordt er afgedaald in de richting van Llíber, deze afdaling loopt mooi en het asfalt is van goede kwaliteit. Net voor het plaatsje dat hier is beschreven wordt er rechts afgeslagen in de richting van Gata de Gorgos, dit is de CV-748.

Individuele fietsvakantie Alicante; Deze rustige weg doorkruist de Llíber Vallei en is gelegen in een prachtige omgeving. De weg is eerder gefietst en beschreven maar dan via de andere kant, dit is hier te lezen. Vanaf de afslag wordt er een stukje geklommen, in 1,5 kilometer fietsen een hoogteverschil van 50 meter. Daarna is het zo’n 7 kilometer afdalen tot in Gata de Gorgos. In Gata de Gorgos wordt er een stukje over de N-332 gereden in noordelijke richting (in de richting van Valencia). Na een kilometer volgt de eerste afslag richting Pedreguer en deze wordt genomen. Tot aan Pedreguer is het zo’n 4 kilometer en dit is een typische weg voor dit deel van Spanje; geen meter is vlak.

Een individuele fietsvakantie in de provincie Alicante, het hele jaar door een goed idee

Individuele fietsvakantie Alicante; In het plaatsje Pedreguer wordt de richting van Alcalalí en Parcent aangehouden, het nemen van deze prachtige weg houdt wel in dat er geklommen dient te worden. Tot het hoogste punt boven het plaatsje Llosa de Camacho is dit een 6,5 kilometer lange klim waarin 250 hoogtemeters worden overwonnen. Zoals gezegd is dit een mooie route omgeven door bergen. Vanaf dit punt is het een korte afdaling naar Alcalalí waarna er via Jalón naar Benissa wordt gereden waar de auto staat geparkeerd. Zoals op het kaartje te zien is, is er in deze rit voor gekozen om een stop te maken in Llíber voor een kop koffie. De mensen van Bar Plaça, welke hier gevestigd is, zijn heel vriendelijk en zijn ingesteld op wielrenners; de fietsen kunnen binnen op de patio worden geparkeerd.

Veel plezier tijdens je individuele fietsvakantie Alicante en vooral met deze rit sportievelingen!