Fietsvakantie Costa Blanca, Guadalest

Route van de route naar Guadalest tijdens fietsvakantie Costa BlancaDe route Altea la Vella – Callosa – Guadalest – La Nucía – Altea la Vella, een geweldige fiets trip in Spanje

 

Fietsvakantie Costa Blanca; Deze klimetappe vangt aan in Altea la Vella, dat op 40 minuten rijden met de auto van Refugio Marnes is gelegen. Deze fietsetappe is zo´n 45 kilometer lang. Er kan er ook worden gekozen om de auto in Calpe neer te zetten en vanaf daar te beginnen, dit maakt de rit zo´n twintig kilometer langer.  Vanaf de N-332 wordt vóór het dorp Altea de afslag Callosa d’en Sarrià genomen en dan kan de auto bijvoorbeeld hier worden geparkeerd. De rit voert eerst door het toeristische dorpje Altea la Vella en de weg tot aan Callosa d`en Sarrià gaat geleidelijk omhoog. Aan de rechterkant zijn er prachtige uitzichten op de Sierra de Bernia. De klim naar Callosa is ongeveer 10 kilometer lang. Aangekomen in het dorp staan er borden bij de rotonde in het dorp die de richting van (Castell de) Guadalest aangeven. Daarnaast kan er op dit punt ook worden gekozen om de bergen op een andere manier in te rijden namelijk in de richting van Bolulla en Tàrbena.

Fietsen in Spanje, zon, zee en bergen een fietsvakantie is hier het hele jaar door een goed idee

Fietsvakantie Costa Blanca; De richting Guadalest wordt aangehouden en dit betekent dat de CV-755 wordt genomen. De eerste 4 kilometer  zijn redelijk vlak en het wordt direct duidelijk dat dit een prachtige, rustige weg is tussen de bergen. Na deze 4 kilometer vervolgt de weg zich al slingerend tussen de dennenbomen naar boven. De totale afstand tussen Callosa d’en Sarrià en Guadalest bedraagt 10 kilometer en het is constant klimmen, maar het is nergens echt steil zoals te zien is op het hoogteprofiel op de bijgevoegde foto. Eenmaal aangekomen in Guadalest kan er worden gepauzeerd in één van de vele cafés (het plaatsje is ingesteld op het toerisme) en kan er worden genoten van de schitterende omgeving (bergen, het kasteel, het stuwmeer en er is zelfs zeezicht). Guadalest ligt op ongeveer 550 meter boven zeeniveau. Voor de weg terug wordt het bord ‘Benidorm / Alicante’ aangehouden in het dorpje Guadalest. Hier wordt er nog een stukje steil geklommen, maar daarna volgt de welverdiende, heerlijke, afdaling van de CV-70 richting Polop. Deze brede, goed onderhouden asfaltweg heeft zelfs een speciale fietsstrook. De bochten zijn niet scherp (op twee na) en dus kan er flink worden afgedaald. De snelste gemiddelde snelheid op een afdalingssegment van 4,3 km in Strava staat op 75 kilometer per uur (!!).

Fietsvakantie Costa Blanca; Bij de eerste rotonde wordt de richting Polop aangehouden, hier wordt er dus links afgeslagen. Vervolgens wordt er bij de eerste rotonde in Polop rechts aangehouden in de richting van La Nucía. In dit dorp wordt er scherp links afgeslagen bij het bord ‘Altea’. Vanaf dat punt is het nog een kilometer of 10 dalen richting Altea, waarna er op de N-332 links af wordt geslagen om richting Altea la Vella te gaan.

Geniet van deze prachtige rit tijdens je fietsvakantie Costa Blanca!