Mountainbikevakantie Costa Blanca

Vijf redenen om te kiezen voor een mountainbikevakantie aan de Costa Blanca

Mountainbikevakantie Costa BlancaMountainbikevakantie Costa Blanca; De Costa Blanca is uitermate bekend als trainingsgebied van wegfietsers. Van recreanten tot de professionele wielerploegen, velen komen naar plaatsen als Calpe, Altea en Benidorm om hier hun trainingskilometers te maken. En dat is niet gek want de Costa Blanca staat bekend als het gebied in Spanje met het zachtste klimaat in de winter en gematigde zomers. Bovendien zorgt het routeprofiel van de wegen aan de Costa Blanca voor een natuurlijke intervaltraining. De Costa Blanca is minder bekend als gebied voor mountainbikers en dat is jammer want er zijn veel – ten minste vijf – goede redenen om te kiezen voor een mountainbikevakantie aan de Costa Blanca.

1 Er is heel veel te ontdekken in de provincie Alicante

De Costa Blanca beschikt over een uitstekend MTB route netwerk. Net achter de kust ligt een rijkdom aan sporen. De Jalon vallei heeft bijvoorbeeld 260 kilometer aan routes en rond Javea liggen nog eens 210 kilometer paden. En dan zijn alleen nog maar de routes die met wegwijzers zijn uitgezet! Op websites als Wikiloc en GPSies  zijn nog veel meer routes te vinden.

2.De Costa Blanca is een ideaal trainingsgebied

Mountainbikevakantie Costa Blanca; De routes aan de Costa Blanca zijn gevarieerd en bieden zowel de beginnende als de geoefende mountainbiker voldoende uitdaging. Gemakkelijkere en moeilijke routes liggen vlak bij elkaar en dat maakt het gebied zeer geschikt voor diegenen die kennis willen maken met deze sport. Tijdens bijvoorbeeld een vakantie van een week kunnen vanuit één standplaats routes met een oplopende moeilijkheidsgraad worden gereden. Uiteraard is een redelijke conditie vooraf gewenst, maar ook de minder geoefende MTBer hoeft niet te vrezen dat hij of zij tijdens een tocht al te lastige secties zal tegenkomen.

3. In Spanje hoeft niet te kiezen

Mountainbikevakantie Costa Blanca; Er zijn in Spanje (en daarbuiten) vele prachtige mountainbike gebieden. Met name de Pyreneeën en de Sierra Nevada staan bekend om hun schitterende singletracks. Maar deze tracks liggen vaak ver weg en hoog in de bergen waardoor ander vertier dan fietsen vinden, niet gemakkelijk is. De mountainbike gebieden aan de Costa Blanca liggen echter nooit ver weg van de kustplaatsen waar zich de betere restaurants en andere uitgaansgelegenheden bevinden. Het is verbazingwekkend hoe je ’s ochtends door een open natuurgebied kunt fietsen en ’s middags op een terrasje van de gezellige drukte kunt genieten.

4.Rust, rust en nog eens rust

Voor wie door de derde reden wellicht op het verkeerde been is gezet: mountainbiken aan de Costa Blanca vindt weliswaar plaats in de buurt van strand en zee, tijdens de MTB tocht is de drukte ver, heel ver weg. De routes voeren langs slaperige dorpjes, door wijngaarden, langs olijfbomen en over heuvels met nauwelijks bebouwing. Anders dan wegfietsers komen mountainbikers aan de Costa Blanca nauwelijks in contact met gemotoriseerd verkeer, hier en daar een tractor uitgezonderd!

5.De beelden van een actieve vakantie aan de Costa Blanca spreken voor zichzelf

Mountainbikevakantie Costa Blanca; Als de woorden van de vorige vier redenen je niet hebben overtuigd, klik dan op deze link . De foto’s in dit filmpje zijn genomen tijdens een rit van Benissa naar Pinos en laten zien hoe mooi fietsen op de scheiding tussen land en zee kan zijn. Refugio Marnes werkt samen met Snakebite MTB Adventures uit Moraira. Snakebite verhuurt degelijke mountainbikes en is gespecialiseerd in de begeleiding van kleine groepen MTBers in onder meer de Jalon vallei. Snakebite biedt gasten van Refugio Marnes die voor vijf dagen een mountainbike huren, het volgende aan (vanaf twee personen):

  • vijf dagen MTB huur
  • fietsverzekering
  • afleveren en ophalen van de fiets bij Refugio Marnes
  • begeleide MTB tocht door de Jalon vallei van 4 à 5 uur
  • MTB kaart Jalon vallei

De prijs van deze aanbieding bedraagt € 105,- p.p. Zie voor meer informatie: www.snakebite-mtb.com