Wandelreizen Spanje Gata de Gorgos

Wandelreizen Spanje, een wandeling door de rivierbedding van de Gorgos vanuit Gata.

wandelreizen Spanje, wandeling door bedding Gorgos rivierDeze wandeling duurt ongeveer 3 uur en is van middelmatige moeilijkheidsgraad en gaat ook buiten de gebaande paden.

De wandeling begint achter het postkantoor in Gata de Gorgos (te herkennen aan het gele uithangbord), het adres van het postkantoor is Avinguda de la Marina Alta 160. Vanaf de parkeerplaats wordt er rechts een straat ingeslagen (Carrer de Teulada) en deze wordt uitgelopen tot er een straat wordt gekruist die Carrer del Bisbe Cervera heet. Hier wordt er linksaf gegaan, de kerk van Gata de Gorgos doemt hier op.

De kerk wordt links gepasseerd en hier wordt een brug overgelopen die hoog boven de rivier is gebouwd. Rechts bij het bord ‘Camp de Vol’ en een bocht naar links volgen waarna er een klim volgt. ‘Camí la font de la Mata’ wordt rechtdoor genomen over de asfaltweg. Na een bocht ligt er links een bospad dat wordt gekozen. Eenmaal boven gekomen neemt men rechts het pad naar beneden. De paden zijn onregelmatig en bedekt met stenen. Verderop ligt er een grote ruïne van een oude boederij. Vervolgens voor de ruïne langslopen, hier vervolgt de weg zich links waarna er direct rechts wordt afgeslagen. Op een gegeven moment doemt er een ketting op met een betonnen pad dat naar ‘Font de la Mata’ leidt.

Wandelreizen Spanje, actieve ontspanning in een zonnige omgeving

Na een kijkje te hebben genomen bij de bron wordt er teruggegaan en wordt er een heel klein paadje links ingeslagen. Een kleine ruïne wordt gepasseerd en zal uiteindelijk uitkomen in de bedding van grind van de Gorgos.
De bedding wordt overgestoken en aan de overkant wordt het pad omhoog vervolgt, dit is de pad richting het dorp. Boven aan gekomen wordt het wandelpad naar rechts genomen, dit voert door een park. Het pad komt uit aan de achterzijde van het gemeentehuis waar u bij het nemen van de trap uitkomt aan de voorzijde. Het bord ‘Font de la Mata’ wordt gevolgd en de eerste weg wordt omgekeerd genomen tot aan de parkeerplaats. Voor Wandelreizen Spanje is deze omgeving zeer geschikt door het klimaat dat wandelen het hele jaar door tot een plezierige activiteit maakt.