Fietsvakantie spanje, een leuke fietsroute

fietsvakantie Spanje een leuke route om te fietsen vanaf Refugio MarnesRefugio Marnes – Benissa – Alcalalí – Pedreguer – Gata – Benissa – Refugio Marnes een leuke fietsroute op uw fietsvakantie Spanje

Een heerlijk middagritje vanuit Refugio Marnes; Wielrennen zoals wielrennen bedoeld is, prachtige landschappen en flink afzien.
Deze ronde vangt aan onderaan het dorpje Benissa bij de grote rotonde. Er kan worden gekozen om naar beneden te rijden met de fiets in of op de auto, zodat niet als laatste toegift van de ronde weer de klim naar Refugio Marnes hoeft te worden bedwongen. De echte ´fanatícos´ dalen af met de fiets en klimmen aan het einde van de etappe naar boven.
Bij de rotonde wordt richting Senija aangehouden. Senija is een klein plaatsje en hier is direct duidelijk dat je op het ‘platteland’ van Spanje bent aangekomen; gemeentes met één doorgaande straat en vrijstaande huisjes. Het volgende dorpje is Lliber, de natuur is prachtig, de asfaltwegen goed onderhouden en glooiend in hoogteprofiel. Tel de zon die schijnt erbij op en je beseft dat je een heerlijke buitensport aan het bedrijven bent.

Fietsvakantie Spanje, het hele jaar door Fietsplezier

Na Lliber wordt er richting Xaló aangehouden. De weg tussen twee plaatsen loopt licht omhoog en dit gaat verder wanneer er na het passeren van Xaló wordt doorgestoken richting Alcalalí. Vanaf Alcalalí gaat het 3 kilometer steiler omhoog richting het gehucht Llosa de Camacho. Vanaf dit dorpje is het heerlijk afdalen met schitterende uitzichten. Rechts van de weg prachtige kliffen en links akkers waar er verschillende gewassen worden verbouwd. Deze 5 kilometer lange afdaling komt uit in Pedreguer. Dit is een leuk plaatsje waar er in één van de typische Spaanse barretjes een pauze kan worden ingelast.

Zon, zee en zweten tijdens je fietsvakantie Spanje

Fietsend door het centrum van Pedreguer verschijnen er bordjes richting Gata de Gorgos. Deze weg is voor Spaanse begrippen vlak, dit betekent dat het op en neer gaat maar op het hoogteprofiel is het relatief plat. Na Gata wordt de N-332 genomen, dit is een provinciale weg. Omdat auto’s hier behoorlijk hard kunnen rijden is het belangrijk om goed rechts te houden. Tussen Gata en Benissa gaat de weg weer omhoog en worden er ongeveer 150 klimmeters gemaakt in 12 kilometer fietsen.
Eenmaal aangekomen in Benissa is het ofwel in de auto stappen terug naar Marnes, of er staat nog een lekkere klim klaar als toetje voor degene die is afgedaald met de fiets.

Fietsvakantie Spanje; fantastische landschappen en hoogtemeters aaneenrijgen wat is fietsen toch leuk! Kijk voor fietskaarten eens hier fietsvakantiewinkel.nl