Wielrennen Alicante, Benissa Altea la Vella

wielrennen alicante

De beschrijving van de route Benissa – Altea – Callosa – Altea la Vella – Benissa – Gata – Xaló – Benissa

Deze route van meer dan 100 kilometer vertrekt vanaf Benissa en gaat in een lus. Er worden uiteindelijk ongeveer 1900 hoogtemeters overwonnen. Vanwege de lengte is dit een rit voor de ervaren wielrenner, echter wanneer je de krachten goed verdeelt hoeft het niet dusdanig zwaar te zijn.

wielrennen alicante: De fiets wordt in de auto geladen en vanaf Refugio Marnes rijden we de berg naar beneden en parkeren we in Benissa. Dit is om te voorkomen dat er aan het einde van de rit nog een flinke klim gereden dient te worden.
Nog voor Benissa nemen we de N-332 richting Calpe. Zorg dat je goed rechts houdt op deze doorgaande weg; Calpe wordt voorbij gereden en er wordt verder afgedaald richting Altea. Voordat het dorp wordt binnengereden wordt er rechts afgeslagen, net voor de Rio de Algar (rivier).  Via de Camí l’Algar en Avenida Alcalde Juan Alvado wordt de CV-760 richting La Nucia genomen (zie bijgevoegde kaart). Vanaf Altea gaat de weg omhoog en op de CV-760 is er zowaar een Carril de Bici (fietspad) naast de weg. Ondanks het feit dat er in deze streek enorm veel wordt gefietst is het aantal fietspaden miniem.

Wielrennen alicante, een plezier het hele jaar door, maar vooral in de winter

Deze provinciale weg is rustig en het laatste gedeelte, om in La Nucia te arriveren, is een redelijk steil klimmetje. Via Polop wordt de weg vervolgd richting Callosa, voordat het dorp wordt bereikt gaat de weg eerst naar beneden waarna er een klim is om in het dorp aan te komen. Vanuit Callosa d’en Sarrià wordt de CV-755 genomen richting Altea la Vella en uiteindelijk zal de N-332 weer worden bereikt. Deze afdaling naar de kustweg is 10 kilometer lang en er wordt ongeveer 200 meter in hoogte gedaald.

Wielrennen Alicante: De N-332 wordt nu in noordelijke richting genomen waarna er na Calpe de klim richting Benissa dient te worden gereden. De ‘King of the Mountain’ van deze beklimming in Strava is in handen van Antonio Molina, een lokale professionele wielrenner uit Jávea van de wielerformatie Caja Rural. Zie hier de details van dit segment en kijk hoe dicht je in de buurt van zijn tijd kunt komen!

Wielrennen alicante Aangekomen in Benissa kan er worden gekozen om de rit te beëindigen (er is nu 75 kilometer afgelegd). Zoals op de kaart te zien is wordt er hier nog een ronde van ongeveer 30 kilometer aan toegevoegd. De N-332 wordt vervolgd in de richting van Gata de Gorgos via Teulada. In Gata de Gorgos wordt de doorgaande weg door het dorp genomen tot er net voor het einde van het dorp een bord met ‘Xaló’ staat. Deze afslag wordt genomen, deze weg de CV-748 richting Llíber en Xaló, staat hier beschreven.

Geniet van wielrennen alicante en kom fietsen aan de Costa Blanca!