Wandelvakantie Valencia, Senija

Wandelvakantie Valencia een Wandeling vanuit Senija

wandelvakantie valenciaDeze wandeling duurt ongeveer 3 uur en is van gemiddeld zwaar niveau, er wordt flink wat geklommen, goede wandelschoenen zijn dus aan te raden. De ´hike´ voert naar het kruis boven het dorpje Senija dat in de wijde omtrek te zien is. Doordat het pad ernaartoe om de berg heen slingert zijn er aan alle kanten prachtige uitzichten. Kortom een leuke excursie tijdens je wandelvakantie Valencia.

In het jaar 1563 woonden er in Senija 34 islamitische boerenfamilies, ten tijde van de Moorse overheersing in dit deel van Spanje. Na de uitdrijving van de Moren woonden er in 1609 33 christelijke families. In het jaar 1794 was dit gegroeid naar 121 families. Deze mensen leefden van het verbouwen van druiven en amandelen. In 2013 had het dorpje 661 inwoners.

Bij de rotonde aan het begin van de plaats Benissa worden de borden richting Senija gevolgd. Bij het binnenrijden van het dorpje wordt de eerste afslag naar rechts genomen. Hier op deze brede weg kan de auto geparkeerd worden. Als je dit pad vervolgt in de richting van de heuvel doemt er een bordje ´Camí dels Murterets´ op. Deze route met stenen wordt gevolgd tot er rechts een zijpaadje verschijnt, deze wordt ingeslagen.

Een wandelvakantie Valencia een must voor wandelaars die van Zon, zee en bergen houden

Er wordt een boerderijtje gepasseerd en verderop kom je langs ruïnes en een put.  Dit pad stijgt flink en daarom is het een goed idee om af en toe pauzes in te lassen en te genieten van de uitzichten en de stilte. Bovenaan wordt het pad rechts genomen en dit leidt uiteindelijk naar het kruis.

De terugweg gaat als volgt. Het pad waar je vandaan kwam wordt nu rechtsaf naar beneden ingeslagen, oranje en gele stippen geven de juiste route aan. Dit pad komt uit op een bredere zandweg die berijdbaar is voor auto’s. Hier een kort stukje links om vervolgens rechts een paadje in te steken waar de oranje stippen vervolgen. Hier heeft men prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Het paadje richting de kust wordt verder afgedaald tot de oranje stippen rechts aangeven. Let hier goed op want dit punt moet je niet missen, dan kom je namelijk veel te laag in de kloof terecht. Deze route leidt om de berg heen en Senija doemt op een gegeven moment beneden u op. Een steile asfaltweg wordt gekruist maar er wordt hier linksaf geslagen, een bochtige weg naar onderen.

Op deze wijze loop je vanzelf het dorp in, waar de ‘Ermita Mare de Deu Negreta’ wordt gepasseerd. Het begin van de wandeling en de geparkeerde auto gemakkelijk terug te vinden zijn, weer een leuke wandeling tijdens je wandelvakantie Valencia. Senija ligt op ongeveer 20 autominuten van Refugio Marnes een landelijk gelegen Bed en Breakfast en ecolodge in Spanje

Veel loopplezier tijdens je wandelvakantie Valencia en deze prachtige´hike´