wandelvakantie Costa Blanca, Vista Sierra de Bernia

Wandel vakantie Costa Blanca, vanaf Agriturismo Refugio Marnes

wandelvakantie Costa Blanca, amandelen in Bloei, foto van Max GletzEen prachtige wandeling maken met schitterende uitzichten vanaf de plek waar je logeert? Bij Refugio Marnes zijn er talloze mogelijkheden.
De wandeling naar Restaurante Refugio Vista de Bernia duurt ongeveer 2,5 uur en zou een leuke niet te zwaar onderdeel kunnen zijn van uw wandelvakantie Costa Blanca. Zoals gezegd vangt deze route aan naast het hoofdhuis van Refugio Marnes. Voor het huis staand met het gezicht naar het huis gericht begint de wandeling rechts van het pand bij de rode pijl ter hoogte van de stapelstenen. Direct wordt er een stukje geklommen de berg op, langs de zonnepanelen. Na dit paadje gevolgd te hebben doemt er na enkele minuten een zandpad op. Hier sla je rechtsaf. Dit is het eerste moment dat je je afgelegen waant, een fantastisch uitzicht en een heerlijk gevoel. Het eerste huis ligt aan de rechterkant en op ongeveer 100 meter van het tweede huis staan er rode pijlen op de stenen aan de linkerkant van de weg die de volgende fase van de wandeling wijzen.

Dit is een goed begaanbaar pad met bruin/rood zand dat je boven het tweede huis langs leidt. Bij een T-splitsing neem je linksaf de officiële geel/witte route. Er staan ook rode pijlen linksaf maar dit is verwarrend want er staat ook een rode pijl rechtdoor. Het meest kenmerkende aan deze afslag is dat de Sierra de Bernia voor het eerst goed in beeld komt wanneer je linksaf slaat. Wat een adembenemende bergketen! Dit pad wordt gevolgd en loopt door een glooiend landschap waar er ook links prachtige uitzichten zijn van de kust en de Middellandse Zee, de kustplaats Calpe is in de verte in beeld;  (selfie)moment !

Wandelvakantie Costa Blanca, vervolg;

Wanneer het pad wat steiler naar boven loopt verschijnt er een dennenbosje en doordat de wind hierdoor wordt geremd, voelt het als een oase van stilte en rust. Het grevelpad dat je later tegenkomt wordt schuin naar links overgestoken en de geel/witte route wordt verder gevolgd.De ruïne laat je links liggen. Deze kleine afdaling leidt naar een oude, verlaten boerderij, de tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. Wanneer het pad wordt gevolgd over de volgende heuvel wordt de gemeentelijke campingplaats met BBQ mogelijkheid bereikt. In de zomer is het hier rustig, zo niet uitgestorven. In de wintermaanden komen hier Spaanse families samen om bijvoorbeeld Paella te bereiden en gezamenlijk op te eten.  De camping wordt overgestoken en tegen het einde van de camping, maar nog ruim voor het bordje dat zegt ‘zona de acampada’, sla je linksaf een pad in dat tussen de struiken is gelegen. Snel verschijnt een restaurant met een turquoise beschildering. Voor dit restaurant links het pad volgen door de struiken totdat de parkeerplaats van ´Restaurante Refugio Vista de Bernia´ opdoemt. Hier kan prima worden geluncht of een drankje worden gedronken.

Vervolgens voor het laatste deel van de wandeling loop je voor het restaurant langs met de Sierra de Bernia in de rug. Dit pad maakt eerst een bocht naar rechts. Hier kom je langs een (een soms lege) hondenkennel. Verder naar beneden volgt er een breder zandpad en eerst een betonnen drinkbak/paal. Veel mensen staan daar stil en vragen zich af waar dat voor is. Het is een drinkbak voor de patrijzen die in het jachtseizoen gejaagd worden door heel Spanje.  Daar aangekomen de weg naar links inslaan, dit is de weg die uiteindelijk weer naar Refugio Marnes leidt.
Na een mooie wandeling (natuurlijk alleen wanneer logerend bij Refugio Marnes) kan er direct een duik in het zwembad genomen worden! Kijk voor een geslaagde wandelvakantie Costa Blanca op deze site voor meer wandelingen in de directe omgeving.