b&b Alicante Spanje geeft uitleg over het begrip Bed and Breakfast

Ontbijt, B&B, Alicante, SpanjeWat is een B&B nou eigenlijk?

B&B alicante Spanje. Het concept Bed and Breakfast is natuurlijk een Engelse/Europese vinding, in de jaren 60 werd het B&B concept ook bekend in de Verenigde Staten en nu is een globaal begrip. Je kunt B&B ´s nu vinden van Azië, tot de Noordpool en van Australië tot in het hoge noorden van Zweden. Het verschil tussen een B&B en een Hotel is vooral het feit dat het een kleinschaliger bedrijf is. Je verblijft bijvoorbeeld bij mensen in huis of in een bijgebouw van een boerderij of een kasteel.

Verblijven in een Bed and Breakfast houdt vaak ook in dat u zelf voor de lunch en het diner zorgt. Het begrip B&B dreigt soms een beetje een sleets begrip te worden door de enorme aanwas sinds de jaren 70/80 Toch zijn er heel veel zeer serieuze B&B eigenaren die het ontvangen van hun gasten als hun persoonlijke missie zien. Je kunt ze vinden op vaak heel bijzondere plekken en ze doen het maximale om het hun gasten naar de zin te maken. Deze persoonlijke aandacht die gasten in een B&B mogen verwachten, zijn in deze tijden van internet, Facebook,T witter en Whatssapp, snel leven en een samenleving die steeds onpersoonlijker lijkt te worden, een onderscheidend element. Je bent even deel van het leven van de eigenaren van het B&B en andersom. Dat is wat wij hier bij b&b, Alicante, Spanje, zo ontzettend ´rewarding´ vinden.

Wat een Bed and Breakfast in ieder geval niet is, volgens bedandbreakfast.eu (een belangrijke organisatie en website) is een pension of Hotel, het zou volgens hen een ´aan huis gebonden activiteit´ zijn. In veel B&B bedrijven zijn de verschillen tussen een b&b en een Hotel echter steeds kleiner aan het worden en zou je soms ook van een ´boutique hotel´ kunnen spreken. Wat doe je bijvoorbeeld als B&B eigenaar als de gasten laat aankomen en nog niet gegeten hebben? Vaak toch maar even voor ze koken………. , dat is in feite een ´hotel functie volgens deze B&B puristen. Het ligt er dus erg aan hoe de eigenaren van het Bed and Breakfast hun beroep en bedrijf opvatten.

Hoe zit dat bij B&B, Alicante, Spanje?

Bij B&B, Alicante, Spanje is er sprake van een mengvorm. We bieden zo wel self-catering vakantie verblijven als wel B&B kamers. B&B, Alicante, Spanje is daarnaast als toeristisch concept en voor de Spaanse wetgeving een ´Casa Rural´. Dat is wat je in Frankrijk een ´Chambre d’Hotes´ zou noemen en in Italie een ´Agriturismo´. Wij als B&B, Alicante Spanje, zijn dus een Casa Rural, een ´Spaans Agriturismo´ zullen we maar zeggen. Wat onze missie in ieder geval is, is het bieden van een unieke vakantie locatie waar iedereen zich meer dan welkom voelt en die eco is, maar niet saai, ´ecosexy´ noemen  we dat.

Hoe dan ook lieve toekomstige gast van Refugio Marnes en B&B, Alicante, Spanje, u zult zich hier welkom voelen en dan maakt het niet uit hoe het uiteindelijk heet, toch?

Heel graag tot snel ziens hier @refugiomarnes!