Zonder zorgen over Corona naar Spanje

Corona proof vakantie accommodaties Spanje, Refugio Marnes mag haar deuren weer openen

corona proof vakantieaccommodaties Spanje Refugio MarnesVanaf 11 mei mogen wij weer gasten ontvangen, in eerste instantie alleen vanuit onze eigen provincie Alicante. Stap voor stap  wordt dit gebied, als het aantal besmettingen met het Covid 19 virus binnen de perken blijft,  uitgebreid. Eerst met de hele  regio Valencia en daarna Spanje in zijn geheel.   We weten (5 mei 2020) helaas nog niet wanneer we weer gasten uit Nederland en België mogen ontvangen. Via facebook, Instagram én deze pagina houden we onze gasten en volgers op de hoogte van de ontwikkelingen.

Landelijk en kleinschalig toerisme nu bij uitstek geschikt voor de eerste voorzichtige vakanties tijdens coronatijd

Refugio Marnes heeft een aantal vakantieaccomodaties die bijna per definitie Corona Proof zijn. Dat zijn onze drie vakantiehuizen en een glamping tent die op grote afstand van elkaar liggen. Daarnaast ligt Refugio Marnes midden in de natuur, dus als je eenmaal hier bent, ben je relatief veilig voor het Corona virus. Ter plekke doen wij er ook alles aan om je verblijf hier zo veilig mogelijk te maken en daar gaat deze pagina over.

Corona proof vakantie accommodaties Spanje; Lees meer over het reizen in corona tijd op de pagina Nederlandwereldwijd. Op deze pagina krijg je uitleg over de kleurcodes van de reisadviezen die de Nederlandse overheid geeft.

We hebben 4 B&B kamers covid 19 bestendig gemaakt,

Dit zijn de maatregelen die we getroffen hebben om onze B&B gasten veilig bij ons te laten verblijven:

 • Het ontbijt wordt in plaats van aan 1 grote tafel aan 4 afzonderlijke tafels verzorgd
 • Bij de bereiding van ontbijt en diner nemen we extreme hygiëne in acht, dragen mondkapjes en handschoenen
 • Wij temperaturen onszelf dagelijks en vragen ons personeel dat ook te doen
 • In plaats van een grote gezamenlijke koelkast, heeft nu iedere kamer een kleine eigen koelkast om eventuele etenswaren te bewaren

Corona proof vakantie accommodatie spanje, ´Contactless Stay´ is een extra optie.

Een contactloos verblijf betekent dat je tijdens je verblijf met niemand in contact hoeft te komen. De sleutel voor je vakantiehuis wordt niet persoonlijk overhandigd maar kun je zelf uit een sleutelkluisje halen. Het eventuele ontbijt wordt voor je gemaakt en afgedekt voor je klaargezet. Op deze manier kan je met nog minder risico bij ons verblijven en kun je het  tot een ´retreat´ maken zonder contact met wie dan ook.

Wil je gebruik maken van een contactloos verblijf laat ons dit weten bij de reservering.  Uiteraard kun je ook gewoon reserveren en bij ons verblijven met de extra maatregelen die we hierna  noemen,  Een contactvrij of contactarm  verblijf is alleen een extra optie die we hier op Refugio Marnes bieden.

Onze maatregelen tegen de verspreiding van het Corona Virus

 • Zolang deze epidemie duurt zullen we onze schoonmaak nog veel serieuzer nemen dan dat we al deden;
 • Onze schoonmaakmiddelen zijn aangepast aan het virus, dat wil zeggen we maken schoon en ontsmetten met daarvoor geschikte middelen;
 • Ons beddegoed wordt met extra zorg en ontsmettende additieven gewassen, en hermetisch afgesloten afgevoerd en aangevoerd;
 • Het verblijf kan indien gewenst als contactless stay worden geboekt. Contactless wil in dit verband zeggen dat we geen direct contact met de gast hebben. De sleutel overdracht en de instructies die nodig zijn om het verblijf zo goed mogelijk te laten verlopen gebeuren op afstand.  Voor vragen tijdens het verblijf zijn we van 09.00 tot 21.00 beschikbaar via whatsap.

Aandachtpunten bij een verblijf bij ons:

 • Wanneer je bij ons aankomt, zullen we je vragen om je handen te desinfecteren. Dit geldt ook voor wanneer je gaat ontbijten & dineren..
  We respecteren de  1.5 meter afstand van elkaar bij het in en uitchecken en verdere contact momenten.
 • De deuren staan bij ons zoveel mogelijk open, zo hoeft  je de deurklink niet aan te raken!
 • Bij aankomst op je B&B kamer of zijn er extra handdoeken aanwezig.
  mocht je extra handdoeken nodig hebben dan kan je dat ons laten weten.

We hopen dat we je snel mogen ontmoeten hier op Refugio Marnes jou vakantie plek midden in de natuur

Met vriendelijke en gastvrije groet,

Richard Steenblik en Willem Pieffers

(*uiteraard kunnen wij besmetting niet 100% voorkomen en is regelgeving van de overheden preferent t.a.v. wat wij hier publiceren)