Casa Rural España La Finca

La Finca een landelijk gelegen vakantie oase aan de Costa Blanca

[iframe src=»https://www.youtube.com/embed/9Ugd9OtELbo?rel=0&amp&wmode=transparent;showinfo=0″ width=»560px» height=»315px»]

Reserveer deze heerlijke plek nu.

´La Finca´de boerderij weer in ere hersteld en nu een eco & chic B&B

Casa Rural Spanje ´La Finca´ is onderdeel van ´Agriturismo Refugio Marnes´. Het is het hoofdgebouw van het 20 hectare grote complex van de oude Valenciaanse hoeve die we 13 jaar geleden gekocht hebben. La Finca was bij aankoop totaal ontdaan van al haar charme en oude elementen. Nu is ´La Finca´ weer een comfortabel huis met 3 gastenkamers die alle drie de moeite waard zijn. We hebben bij de renovatie geprobeerd een mooie mix te vinden tussen oude en moderne ´loft achtige´ elementen waarbij een belangrijk criterium was dat het ´earthy´ en eerlijke materialen moesten zijn. Daarom hebben we staal, glas, terracotta, beton en bijvoorbeeld glasmozaïk gebruikt. De kamers liggen op de eerste verdieping van de boerderij. De eerste kamer heeft een badkamer ´en suite´ en de andere twee kamers hebben een gezamenlijk badkamer en zijn daarmee zeer geschikt als familiekamers.

Een Landelijk gelegen bed en breakfast in oude Valenciaanse boerderij

Agriturismo Spanje Refugio Marnes een eco & chic B&BCasa Rural Spanje: La Finca heeft de indeling van een oude boerenhoeve. Aan de voorzijde heeft de boerderij een veranda, of in het Spaans ´Porche´. Deze ruimte werd vroeger gebruikt voor het drogen van de tomaten, druiven, uien, paprikas etc. Achter deze veranda waar nu de gasten en drankje kunnen drinken en er een leeshoek is ingericht liggen de ruime woonkamer met open haard, royale eethoek en keuken. Deze laatste heeft uitzicht op een beschaduwde patio. Op de eerste verdieping liggen de kamers van dit landelijk gelegen bed and breakfast. Iedere kamer heeft een eigen karakter en we hebben hier ook veel zorg besteed aan de vormgeving in alle ruimtes. Iedere kamer heeft centrale verwarming voor de weinige koudere maanden. Een eigen of gedeelde (met twee kamers) badkamer en garderobekast en voldoende stopcontacten voor telefoon of laptop. Uiteraard kunnen de gasten van La Finca onbeperkt gebruik maken van het in het perfect in het landschap geintegreerde smaragdgroene zwembad van Refugio Marnes.

De omgeving van Agriturismo Refugio Marnes en ´La Finca,

casa rural spanjeCasa Rural Spanje; Refugio Marnes ligt in de bergen van de provincie Alicante, zon, zee , veel rust en ruimte. Bij het vormgeven van casa rural & agriturismo Refugio Marnes hebben we voor ogen gehad dat onze doelgroep steeds meer behoefte heeft aan oorspronkelijkheid, goede vormgeving en vooral ook rust. Aansluitend bij een grote behoefte aan onthaasting hebben we deze plek midden in de natuur gekozen. De ligging samen met het begenadigde klimaat van de Costa Blanca maakt Refugio Marnes een ideale omgeving om vakantie te vieren en te ont-stressen. Alicante is een van de drie provincies van ´La comunidad Valenciana´ of gewoon Valencia zoals deze regio veelal wordt aangeduid in het Nederlands. Zij bestaat uit de provincies Alicante, Valencia en Castellon. Het dorp waar Refugio Marnes en La Finca liggen is Lliber (spreek uit Jiber) De eerste grotere plaats is Benissa, Benissa ligt op 20 autominuten. In Benissa zijn meer dan voldoende banken, supermarkten en andere voorzieningen. De afstand van Refugio Marnes tot de stad Alicante is 1 uur en Valencia iets meer, namelijk 1 uur en 15 minuten. Daarmee is Casa Rural & Agroturismo Refugio Marnes makkelijk te bereiken vanaf de 2 luchthavens van deze twee steden.

Groen & eco toerisme als grondslag voor Casa Rural Spanje Refugio Marnes

Casa Rural Spanje, La Finca Refugio MarnesBij de aankoop van Refugio Marnes, waren de boerderij en grond meer dan 10 jaar verlaten en er was geen water, geen stroom en met een auto konden we niet op de grond komen. Met dat als uitgangspunt zijn we Refugio Marnes zo groen mogelijk gaan ontwikkelen en hebben er alles aan gedaan om de te restaureren gebouwen zoveel mogelijk in de oorspronkelijke vorm te restaureren of te herbouwen. Verder wordt in onze stroombehoefte voorzien door een groot zonne-stroom systeem. Zonder dat onze gasten dat merkten doen we er alles aan om in het droge Spanje water te besparen en hebben sinds kort beschikking over een systeem dat drinkwater produceert voor heel Refugio Marnes . Hierdoor hebben we het gebruik van plastic waterflessen grotendeels overbodig gemaakt. Sinds een jaar beschikt Refugio Marnes over een eigen waterzuiveringsinstallatie die als het afvalwater zo ver zuivert dat het geschikt is voor irrigatie van planten en bomen. Verder streven we er naar om zo veel mogelijk duurzame schoonmaakmiddelen te gebruiken en zijn we aanhangers van het zo lokaal mogelijk afnemen van onze producten en diensten.

Refugio Marnes is ook te vinden op de website van ´La oficina de Turismo Vall de Pop