Agriturismo Spanje Refugio Marnes

Welkom bij ons Agriturismo in Spanje op het platteland van de provincie Alicante

Agriturismo Spanje Refugio Marnes, is een al ruim 17 jaar bestaand landelijk gelegen en kleinschalige vakantiebestemming. Het is gelegen op een prachtige en verscholen plek in de bergen van de Costa Blanca en de provincie Alicante

Je kunt bij ons Agriturismo logeren in zeer verschillende maar allemaal authentieke vakantie accommodaties. Zoals zes heerlijke en originele B&B kamers, een grote Marokkaanse Glamping Tent en drie oude, prachtig gerenoveerde Finca´s met ieder een eigen privé zwembad!

Agriturismo Spanje Refugio Marnes

Een groene vakantie bestemming in Spanje, een rondleiding,

Op onze ruim 20 hectare grote Finca bevinden zich twee oude gebouwen. Allereerst de oude boerderij La Finca, waar 3 B&B kamers gehuisvest zijn, het tweede gebouw zijn de voormalige stallen, nu de B&B vleugel Los Establos, daar zijn eveneens 3 kamers gelegen.

In het dal, op een ´snug´plekje ligt de luxe Glamping Tent La Jaima. La Jaima is een accommodatie die geschikt  is voor maximaal 4 personen.

Net buiten het erf van Refugio Marnes ligt het vakantie huis Casa Montaña, een heerlijke ruime Finca voor 6-8 personen. Aan de oprit naar Refugio Marnes ligt het vakantiehuis Casa Grillo waar tot 8 personen kunnen logeren en iets verder op, aan de weg door het buurtschap Marnes ligt Finca Iris  dat geschikt is voor 6-7 personen. Voor meer informatie over deze stuk voor stuk unieke vakantie accommodaties lees verder op de corresponderende pagina’s van deze site.

Tijdens je verblijf op Refugio Marnes zelf kan je vrij gebruik maken van het heerlijke zwembad. Dit smaragd groen betegelde zwembad is zo aangelegd dat het zoveel mogelijk opgaat in haar mediterrane omgeving.

Vraag om meer informatie of reserveer één van onze accommodaties

Een landelijke vakantie aan de Costa Blanca?

Ja dat kan, de provincie Alicante en de Costa Blanca worden niet direct geassocieerd met landelijk toerisme. Dit Spaanse  Agriturismo ligt echter in het grote gebied achter de kust, de Costa Blanca. Net vanaf de kust begint een groot landelijk gebied, dus we genieten hier van ´the best of both worlds´, prachtige stranden en de drukte van de kust en de rust van het platteland van de provincies Alicante en Valencia.

Vanaf Refugio Marnes is het een goede 20 autominuten tot de kustweg van Benissa naar Calpe (de N332). Alicante ligt op ongeveer 55 autominuten afstand. Leuke dorpen aan de kust om te bezoeken zijn onder andere Altea, Javea en Moraira

Agriturismo Spanje één van de B&B kamers

De op twee na grootste stad van Spanje, Valencia, ligt in tegenover gestelde richting op ruim  een uur rijden. De dichtst bij gelegen stranden liggen op 30 autominuten afstand. De ‘Sierra de Bernia’ is een kleine bergketen die zich landinwaarts uitstrekt tot 20 km in het binnenland van de Costa Blanca ligt op loopafstand.

Deze omgeving is niet aangetast door massatoerisme en de omgeving van dit Agriturismo in Spanje, is op dit moment al grotendeels beschermd gebied. Klik hier voor de exacte locatie op Google Maps. Een bekend en geliefd gebied is ook de Jalon Vallei met haar leuke dorpjes, uitgestrekte wijnvelden en prachtige bergen. Meer informatie over het binnenland kun je vinden bij het Oficina de Turismo in Jalon.

Een authentieke Spaanse finca vakantie, maak een virtuele vlucht

Het ideale klimaat voor een actieve wandel of klim vakantie

De Costa Blanca is bekend voor haar stranden en kust. Maar door haar zeer bijzondere microklimaat is onze omgeving ook uitstekend geschikt voor een actieve vakantie. Rond ons Casa Rural/Agriturismo kun je te kust en te keur voor een fantastische wandelvakantie. Voor een heel aantal wandelingen hoef je de auto echt niet te pakken. Je kunt direct vanaf ons erf  een tiental wandelingen starten. Pak je wel even de auto dan is het wandelaanbod schier oneindig. De beste maanden voor een wandelvakantie aan de Costa Blanca zijn September tot eind Juni.

Agriturismo Spanje Wandelvakantie in Spanje

Volgens sportklimmers is de Costa Blanca een klimwalhalla. Veel goed toegankelijke klimwanden en goed verzorgde craig´s in onze omgeving zorgen er voor dat we hier regelmatig rotsklimmers mogen verwelkomen. De standaard weervoorspelling hier is zonnig en droog en dat is voor klimmers echt een heerlijke bijkomstigheid. Als de wegen in Noord-Europa glimmen van de regen dan kan het hier nog makkelijk 20 tot 24 graden zijn.

Of pak je liever de racefiets of mountainbike?

Voor wielrenners en mountainbikers is de Costa Blanca met haar bochtige wegen en mooie collen een waar fietsparadijs. De hele winter door zijn hier trainingskampen voor wielrenploegen. Maar ook voor minder professionele wielrenners en mountainbikers is dit een ideale omgeving om hun sport uit te leven. Wil je een racefiets of liever een mountainbike, of misschien wel allebei? Wij van Agriturismo Spanje kunnen fietsen voor je reserveren  tegen heel concurrerende prijzen. Je kan je eigen fiets ook meenemen, maar doe daarvoor navraag bij je vliegmaatschappij. Op Wikiloc kun je in onze omgeving een heel aantal mountainbike routes vinden

Een Agriturismo in Spanje, een eco & chique vakantiebestemming

Bij de exploitatie van deze prachtige en landelijk plek staat milieuvriendelijkheid voorop. Om een voorbeeld te geven: de elektriciteit wordt volledig  via een grote zonnestroom installatie opgewekt. Zonder dat onze gasten het merken doen we veel aan zuivering & hergebruik van water én voorkomen zoveel mogelijk het gebruik van plastic. Met deze inspanningen hebben we in 2015 het Duits eco keurmerk voor toerisme ´der blauwe Schwalbe´ verkregen.agriturismo spanje

Agriturismo Spanje, verantwoord genieten van de natuur!

greenseat banner
(Mocht je groene vingers hebben en een goed & groen plan, Agriturismo Spanje, Refugio Marnes zoekt een partner om onze enorme finca en tuin een prachtige bestemming te geven, lees hier eens verder!)