Wandelroutes spanje, Benitachell

Dit is één van de wandelroutes Spanje aan de kust van de Costa Blanca

Wandelroutes Spanje, kustwandeling Benitachell een excursie vanuit Refugio MarnesKustwandeling bij Benitachell Deze wandeling duurt ongeveer twee uur en is relatief gemakkelijk en voert langs de klippen van Benitachell naar Cala de Llebeig met prachtige uitzichten over zee. In de ochtend liggen de kliffen in de volle zon en daarom is het verstandig deze hike ´s morgens niet in het midden van de zomer te lopen. In de zomer is het dus aan te raden de middag te verkiezen voor deze wandeling, in de winter is de ochtend wel het beste moment van de dag. Neem vanaf Refugio Marnes de weg naar Moraira en kies hier om richting Benitachell te rijden over de CV-737 (op het eerste stuk geven de borden ‘Teulada’ aan). De afslag naar de urbanisatie Cumbre del Sol wordt genomen en hier rijd je door in de richting van Playa of Platja (Valenciaans voor strand). Voordat het strand wordt bereikt is er een splitsing van wegen waar er een parkeerterrein gelegen is, hier wordt de auto geparkeerd. De doorgaande asfaltweg vervolgens een stukje omhoog lopen tot een bord ‘Cala de Llebeig’ aangeeft. Hier omhoog lopen en dan kom je uit bij een pad dat naar de klippen leidt. Vanaf dit punt wijst de wandeling zichzelf vanzelf en wordt er aan het einde omgekeerd en zal dezelfde weg terug worden gelopen. De steile hellingen aan zee en de enorme klippen aan de andere kant van dit pad (tot wel 100 meter boven zeeniveau) maken een enorme indruk.

Wandelroutes Spanje, routes door de geschiedenis van Spanje

Stukje geschiedenis rond deze route;  Dit smalle pad en de aanliggende stukjes land werden in het verleden gebruikt door arme boerengezinnen. Zij plantten hier  vijgenbomen, groenten en Johannesbroodbomen en gebruikten de grotten als schamele woning. In de periode dat Franco aan de macht was in Spanje werd dit afgelegen gebied gebruikt door smokkelaars. Zij wachtten in de grotten tot er handelswaar werd aangevoerd met bootjes. De sigaretten, textiel, alcoholische drank en bijvoorbeeld zijden producten werden zonder er belasting over te betalen aangeboden op de zwarte markt.

De genoemde grotten worden op deze wandeling gepasseerd en je kunt de plaatsen van de ovens en de ‘stallen’ waar bijvoorbeeld ezels werden ondergebracht nog steeds duidelijk zien tot op de dag van vandaag.

Geniet van deze bijzondere wandeling en kijk voor meer wandelroutes Spanje door terug te klikken naar wandelingen