Wandelen Valencia, cabo san Antonio

Wandelen Valencia, Cabo San Antonio, de kaap van Antonio

wandelen valencia, de montgo zichtbaar vanaf cabo san AntonioDeze wandeling duurt ongeveer drie uur en vanwege het feit dat er een flink stuk wordt geklommen is het een hike van gemiddelde zwaarte.
Javea ligt op ongeveer 40 minuten afstand van Refugio Marnes. De auto wordt geparkeerd op de parkeerplaats van de haven van Jávea (Xàbia). Je loopt naar het noordelijkste punt van de haven ‘Cala Tangó’ en volgt hier het bord dat omhoog wijst en ‘Cap Sant Antoni’ aangeeft. Vanaf het stijgende pad zijn er fantastische uitzichten over de haven, de baai en de stad.

Wandelen Valencia het hele jaar door een fantastische belevenis, zon, zee en bergen

Aangekomen bij een t-splitsing wordt er links aangehouden, in de richting van de Middellandse Zee, bij de volgende kruising weer linksaf slaan (ondanks het kruis). Na omhoog te zijn gegaan volg je het pad rechts, deze weg leidt uiteindelijke naar de vuurtoren. Bij de volgende t-kruising rechtdoor, hier geeft een bord ‘Ruta de les Coves Santes’ de juiste weg aan. Na bij de vuurtoren te zijn geweest de asfaltweg richting Montgó terug nemen. Links is er een bospad parallel aan de asfaltweg gelegen, het bord ‘PR CV-335 Area Recreativa’geeft deze route aan. Na het oversteken van de asfaltweg volg je de richting van de picknickplaats. Hier kan gepauzeerd worden.

Wandelen Valencia; Na de onderbreking het pad aangegeven door het bord ‘Santuari PR CV-355’ volgen. Op de t-splitsing rechts aanhouden tot er een grote ruïne opdoemt (oude kazerne/gevangenis van de guardia civil uit het Franco tijdperk). Hier linksaf en het pad vervolgen tot de asfaltweg en deze oversteken en rechts langs ‘Santuari Mare de Déu dels Angels’, dit gebouw staat op fundamenten van het oud-klooster van 12 ‘soldaat monniken’.

Rechts langs het klooster lopen tot het bord ‘Port Xàbia por Molins’ de weg terug naar de haven van Jávea aangeeft. Er kan een kijkje worden genomen bij de molens maar er kan ook direct worden afgedaald. Een stuk verder vind je aan de rechterkant een bord ‘Propiedad privada’ met grote stenen die een doorgang belemmeren. Ga dit pad toch in en hier kom je uit op een asfaltweg in de villawijk ‘La Corona’. Deze weg naar beneden aflopen, daar linksaf slaan en je bent weer aangekomen bij het startpunt van de wandeling in het kader van Wandelen Valencia. Wil je na deze pracht ´wandeling Valencia´nog even cultuur opsnuiven in Javea, dit dorp in drie delen ´El Arenal´, ´Puerto´ en ´Pueblo´ Is  zeker de moeite waard.