Hiken Spanje, paseo ecologico

Een kustwandeling langs verschillende calas aan de Costa Blanca

Hiken Spanje, paseo ecologico BenissaAls hiken Spanje het thema is van je vakantie mag deze redelijk makkelijke wandeling langs de ‘kust van Benissa’  Niet ontbreken, deze hike is ongeveer 6,5 kilometer heen en terug. De kust van Benissa is tussen aanhalingstekens geschreven omdat de plaats Benissa op de landkaart niet direct aan de kust ligt, maar de kuststrook wordt toch tot de gemeente gerekend. Deze gehele wandeling kan in ongeveer 2,5 a 3 uur worden voltooid en ondanks dat er hoogteverschil dient te worden overwonnen is dit een eenvoudige wandeling. Er zijn namelijk op alle plaatsen mooi aangelegde trappen zodat het stijgen en dalen gemakkelijk gaat.

Hiken Spanje; Deze wandeling kun je op alle punten beginnen, omdat je toch heen en weer gaat. Ik ben gestart bij Cala Llobella, een strandje (met stenen) dat vanaf de weg niet goed staat aangegeven. Vanaf de rotonde beneden bij Benissa wordt het bordje ‘Platges’ gevolgd, wat Valenciaans is voor stranden. Deze weg is de CV-745, aan het einde hiervan volgt een t-splitsing, hier wordt de weg langs de kust genomen, in noordelijke of zuidelijke richting. Op deze kruising geeft een bord aan in welke richting de stranden zich bevinden, voor Llobella sla je links af, in noordelijke richting. Na een aantal bochten verschijnt er aan de rechterkant een bord met daarop ‘La Chaca’ in grote letters, hier wordt afgeslagen. Dit is een typisch Spaans, smal paadje dat naar een klein strandje leidt. Onderaan is er een parkeerplaats en kun je een stukje terug naar boven lopen waar bordjes ‘Paseo Ecológico’ de juiste weg aangeven.

Hiken Spanje, deze wandeling langs een stukje van de Costa Blanca is goed te doen, ook voor de minder geoefende wandelaar

Hiken Spanje, paseo ecologico Benissa een leuke kustwandelingVanaf het wandelpad, dat veelal bovenaan de kliffen langsloopt, heb je mooie uitzichten over de verschillende baaitjes en kleurt de Middellandse Zee op plekken prachtig azuurblauw. Langs de gehele route staan informatieve borden (zie foto) die in drie talen (Spaans, Valenciaans en Engels) meer uitleg geven over de omgeving, de strandjes, de historie, de geografie en bijvoorbeeld de flora en fauna die er voorkomt.

Hiken Spanje ; Langs de route liggen er verschillende restaurants en bars waar er met uitzicht op zee wat kan worden gegeten en gedronken. Bovenaan bij Playa La Fustera is er een dependance van het toeristenbureau van Benissa, mocht je meer informatie wensen over deze route en de omgeving dan kun je hier terecht.

Zie deze link voor een kaart van de route en bijvoorbeeld de hoogtemeters. Hiken Spanje een goed idee vooral ook in de herfst winter en lente maanden.