Playa del Portet – Portet Beach

elportet1El Portet ligt in een beschutte baai op loopafstand van Moraira. Zowel El Portet als Moraira hebben een wat meer up-market uitstraling. Er is niets te zien van de hoogbouw die een groot deel van de Costa’s teistert.

El Portet (“het haventje”, in Valenciano) is het beste van de twee belangrijkste stranden van Moraira (de andere is Ampolla). Het langzaam aflopende, prachtige zandstrand van El Portet is met warm, schoon en helder water heerlijk om te zwemmen en ideaal voor kinderen. Direct aan het strand vind je een handvol terrassen waar je kan genieten van lokale specialiteiten.elportet2

Om bij El Portet te komen sla je af van de kustweg Calpe – Moraira. Bij het binnenrijden van Moraira op de eerste rotonde rechtdoor, op de tweede rotonde de tweede weg rechts (Av. del Portet). Deze weg volgen, op een gegeven moment zie je het strandje liggen en maakt de weg een slinger er omheen. Even verderop is rechts de parkeerplaats, en zo’n 50 meter verder het strand. El portet en Moraira liggen op ongeveer 30 autominuten vanaf uw vakantiehuis, huurtent of B&B Refugio Marnes.

Geotag Icoon Toon op kaart