Wielrennen Spanje, RM-Calpe-Benissa-RM

Route: Refugio Marnes–Calpe–Fanadix–Benissa–Refugio Marnes

Routes Wielrennen SpanjeWielrennen Spanje; Deze ronde is ongeveer 50 kilometer lang met flink wat meters hoogteverschil, dit betekent dat het een aardig pittige etappe is.
Vanuit Refugio Marnes wordt er afgedaald tot aan het kruispunt waar men links naar Benissa kan gaan en rechts richting Calpe kan worden afgeslagen. Voor deze laatste optie wordt gekozen. Deze weg, de N-332, is een doorgaande weg die helemaal afdaalt tot aan de kuststrook. Vanaf het moment dat de N-332 wordt genomen is het nog een afdaling van zo’n 8 km tot aan Calpe. Het is belangrijk dat hier goed de buitenkant van de rijbaan wordt aangehouden, op sommige stukken is er zelfs een redelijk brede vluchtstrook waar op gefietst kan worden. Uiteindelijk neemt men de afslag ‘Calpe Sur’.

Wielrennen Spanje, Wielrennen het hele jaar door!

De doorgaande weg door de bekende badplaats Calpe wordt genomen, hier zijn een aantal stoplichten en rotondes en zullen er links en rechts overstekende strandgangers worden gepasseerd, zeker in de zomermaanden. Vervolgens wordt er rustig doorgetoerd tot men aan de noordkant van het dorp uitkomt. Dit is de kustroute tussen Calpe en Moraira en betreft een heuvelachtige weg, de bovenbeenspieren kunnen aan de slag. Het is een doorgaande weg maar het verkeer rijdt hier over het algemeen rustig dus het betekent dat er ontspannen kan worden gefietst. De weg naar Moraira wordt aangehouden en de weg gaat langzaam maar zeker omhoog. Ongeveer 5 kilometer na Calpe, wordt er afslagen richting ‘Benissa’ en ‘Fanadix’. Rond de gemeente Fanadix begint er een hels steil stuk. Rond dit punt is er een verkeersbord dat aangeeft dat Benissa op 8 km ligt. De moed zou hier makkelijk in de schoenen kunnen zakken maar gelukkig blijkt dit stijgingspercentage maar 4 kilometer te moeten worden bedwongen in plaats van de 8 km op het bord. Na 4 kilometer komt er een afdaling waarna het daarna nog 1,5 km klimmen is naar Benissa.

Aangekomen bij de rotonde van Benissa wordt er linksaf geslagen. Deze hoofdweg door Benissa  ‘Avenida del País Valencià’ is een mooi Strava segment met uitdagende tijden, kijk welke positie je kunt halen tussen de 1200+ atleten !
Vervolgens is het de bekende weg naar Refugio Marnes omhoog klimmen, de laatste, zware, ongeveer 10 kilometer bergop tot de finishstreep.

Veel fietsplezier