Wandelen in Spanje

Refugio Marnes een Bed en Breakfast en Ecolodge aan de Costa Blanca´een ideale plek voor wandelen in Spanje

kaart Marina AltaWandelen in Spanje? Natuurlijk is de Costa Blanca in Spanje beroemd (of berucht?) voor haar stranden en beach parties, met name in Benidorm. Veel minder bekend is dat het achterland van de Costa Blanca een paradijs is voor wandelaars, klimmers en mountain-bikers. En één van de beste regios hiervoor is de ‘Marina Alta’, waar Refugio Marnes is gelegen. Verschillende bergketens doorkruizen dit gebied, de hoogste is zo’n 1500m. Gecombineerd met één van de prettigste klimaten van Europa, de vele trails en goede wandelgidsen en clubs, kunnen we met recht zeggen dat Eco Lodge Refugio Marnes een droom van een wandel vakantie bestemming is!

Wandelen in Spanje het hele jaar door wandelplezier

video wandelen in de buurt van Refugio MarnesJe kunt direct als je de deur van je accommodatie uitstapt gaan wandelen, je kunt zelfs een bergwandeling maken van een hele dag zonder ons 20 hectare grote terrein te verlaten! Sommige van de gasten zijn na een aantal bezoeken nog steeds bezig onze vallei te ontdekken. Maar wil je een grotere uitdaging: de Sierra de Bernia ligt vlak om de hoek. Details van de meer eenvoudige trails zijn in de accommodaties beschikbaar. Een aantal van de trails zijn goed gemarkeerd en eenvoudig te volgen. Maar als je werkelijk een uitdaging wilt, bijvoorbeeld met ‘boulderen’, dan kun je ons het beste een gids voor je laten regelen, of je neemt deel aan één van de in de regio georganiseerde wandeltochten. Kijk hier voor een paar voorbeelden.

Avonturier of flora- en fauna-liefhebber.

bloemenprachtDoor het heerlijke micro-klimaat (met gemiddelde temperaturen tussen de 25ºC in de zomer tot 18ºC in de winter en gemiddeld 320 dagen met zon per jaar) zul je betoverd raken door de kleuren en geuren van de prachtige bloemen en fruitbloesem in Marina Alta. Orchideën, rozemarijn, wilde tulpen, amandelen, olijven, citroenen en druiven, om er een paar te noemen. Meer dan 80 soorten vogels, wilde zwijnen, vossen en, wat minder exotisch, de schapen, geiten en ezels in onze eigen vallei, delen deze pracht met ons.

Of je nu meer van avontuur en actie houdt, of van de overweldigende natuur die je aan de Costa Blanca kan vinden, bij Refugio Marnes zul je een heerlijke tijd hebben.

Meer informatie

Websites met goede informatie over wandelingen in Marina Alta zijn:

Of kijk op de website van ValenciaBirding. Zij bieden voor vogelaars – Bird Watching – begeleide vogelkijktochten met professionele lokale gids. Bezoek de beste vogelplekken van de regio Valencia. Geen enkele groep te klein, iedere groepsgrootte en ieder kennis niveau worden met veel plezier begeleid!